AnasayfaGenelGenç

ESC: “Yüksek Öncelikli Alanlarda Gönüllülük Takımları” Proje Çağrısı

ESC: “Yüksek Öncelikli Alanlarda Gönüllülük Takımları” Proje Çağrısı

Gençlerin kişisel, eğitim odaklı, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini destekleyen Avrupa Dayanışma Programı (ESC) “Yüksek Öncelikli Alanlarda Gönüllülük Takımları” proje çağrısında bulundu.

Ülkemizde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ESC programı, yardım etmek, öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen gençlere ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunuyor.  Avrupa Dayanışma Programı Portalına 17-30 yaşları arasındaki gençlerin kayıt yapabileceği, 18 yaş ve üstündeki katılımcıların ise veritabanına erişimi olan kuruluşlar tarafından dayanışma konulu projelere katılım daveti alabilecekleri ESC gençlere teklif çağrısında bulundu.

Çevreyi koruma, kapsayıcı toplumları inşa etme ve ruh sağlığını iyileştirme konularında yapılacak gönüllülük takımları proje başvurusu için son tarih 17 Eylül 2020. Avrupa Komisyonu Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Ajansı’na fon ve ihale fırsatları portalı üzerinden başvuruları kabul eden teklif çağrısı ile ilgili T.C. Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Avrupa Birliği Başkanlığı sayfasında bulunan bilgiler şu şekilde;

Yüksek öncelikli alanlardaki Gönüllü Takımlar, gençlik gruplarında yürütülen gönüllü faaliyetleri destekleyen projelerdir. En az iki farklı ülkeden gençlik grupları kısa vadeli yüksek etki uygulayarak dayanışmayı ifade etmek için bir araya gelmektedir.

AB düzeyinde her yıl tanımlanan öncelikli politika alanlarındaki toplumsal zorlukları ele alan müdahalelerdir. Proje başvurularının aşağıdaki politika önceliklerini ele alması beklenmektedir:

  • Çevre ve iklim sorunlarına müdahale (acil afet müdahalesi hariç)
  • Kapsayıcı toplumların inşa edilmesi (Örneğin Kuşaklar arasında köprü oluşturmak, sosyal bölünme veya coğrafi uzaklıklara bağlı zorlukların ele alınması vb)
  • Akıl ve ruh sağlığını iyileştirmeyi ve toplumsal refahı amaçlayan projeler.

Gönüllülük Takımları tarafından gerçekleştirilebilecek değerli çalışmalara örnekler: Covid-19 salgınıyla mücadelede dayanışma faaliyetleri, tehdit altındaki türlere besleyici hizmet geliştirmek, mülteci kamplarında eğitim faaliyetleri düzenlemek vb.

Bütçe: Program Kılavuzunda yer alan götürü usulü maliyetler belirlenerek oluşturulmaktadır.

Maksimum katılımcı sayısı: 40

Detaylı Bilgi ve Dökümanlar için tıklayınız.

ESC Program kılavuzu için tıklayınız.

Sorularınız için: merkeziprojeler@ua.gov.tr

Projeye dair sorularınız için: EACEA-SOLIDARITY-CORPS@ec.europa.eu

Teknik Sorularınız için: EACEA-HELPDESK@ec.europa.eu

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: