AnasayfaGenelSosyal Kalkınma

Evsizler lokantası kapılarını Beyoğlu’nda açıyor!

Evsizler lokantası kapılarını Beyoğlu’nda açıyor!

Hayata Sarıl Derneği’nin ilk büyük projesi Hayata Sarıl Lokantası Mayıs 2017’de kapılarını açıyor. Çorbada Tuzun Olsun projesinin yaratıcısı ve bu fikir ve uygulama ile Sabancı Vakfı’nın “Fark Yaratanlar” programına seçilen Ayşe Tükrükçü öncülüğünde hayata geçirilen lokanta, sokakta yaşayan kişiler için akşamları ücretsiz yemek servisi yapacak. Sabah ve öğlen öğünleri için İstanbul Beyoğlu’na yolu düşenler, ünlü şefler ve deneyimli mutfak ustalarının yönlendirmesiyle hazırlanan yemeklerin tadına bakıp, derneğe destek olabilecek.

ekip

Öte yandan lokanta, 6 ay süre ile sigortalı 3 personel çalıştıracak. Bu personel de sokakta yaşayan, zor durumda olan insanlardan seçilecek. Bu bireyler, çalışma süreleri boyunca kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlayacak iş imkanına kavuşacak ve sonrasında da ilgili pozisyonlara yönlendirilecek. Bu yolla evsizlere hem lokanta hem de sonrasında psikolojik ve mesleki/hayati destekler vermesi hedefleniyor.

Derneğin hala maddi desteğe ihtiyacı var. Hem kurumsal, hem bireysel destekte bulunmak isteyenler, Hayata Sarıl Derneği, Akbank Cihangir Şubesi, IBAN: TR 41 0004 6001 9888 8000 0862 11 adresine bağışlarını yatırabiliyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız.