AnasayfaTeknoloji ve KalkınmaAfetler

Facebook, Artık Kriz Anında Yiyecek, Ulaşım ve Barınak Gibi İmkanlar Sunacak

Facebook, Artık Kriz Anında Yiyecek, Ulaşım ve Barınak Gibi İmkanlar Sunacak

Facebook Güvenlik Kontrolü, gerçekleşecek olan doğal afet, kriz veya herhangi bir kaza gibi durumlarda, olaydan etkilenen insanlara yiyecek, ulaşım ve barınak gibi imkanlar sunacak. Bu özellik başta ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve Suudi Arabistan’da uygulanmaya başlanacak. Eğer sistem beklendiği gibi çalışırsa tüm ülkeler için kullanılabilir olacak. 

Güvenlik Kontrolü Sistemi, herhangi bir olay anında insanların güvende olup olmadıklarını Facebook üzerinden soruyordu. Şimdi ise bu gibi durumlarda zor durumda olanların yardım talep etmelerine ya da onlara yardım ulaştırılmasına olanak sağlayacak. Topluluk Yardımı olarak da adlandırılan özellik, yaşanan kriz anından sonra yemek, ulaşım ve barınma gibi imkanlar sağlayacak.

Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre mesajlarla ve gruplar aracılığıyla benzer hizmetleri sunan kişilerin göründüğünü ve bu ihtiyacın doğruluğunun resmileşmesinin ardından kişilere yardım ulaştırılacak. Doğal afet, kriz veya herhangi bir kaza durumunun ardından topluluk yardımıyla gönderilen mesajlar kategori ve konuma göre Facebook’da görülebilecek, bu sayede yakın konumda bulunan insanlar birbirine daha kolay ulaşacak. 

Güvenlik Kontrolü Sistemi, Facebook üzerinde belirlenen bomba, deprem, kriz ve benzeri kelimelerin çok fazla kullanılmasıyla güvenlik önlemi başlatacak. Tabi sistem üzerinde ilk başta bazı yanlış anlaşılmalar olabilir ama zamanla düzenleneceği varsayılıyor.

Kaynak

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu