AnasayfaTeknoloji ve Kalkınmaİnovasyon

Facebook, yapay zeka merkezi için 7 milyon dolarlık yatırım yapacak

Facebook, yapay zeka merkezi için 7 milyon dolarlık yatırım yapacak

Sosyal medya devi Facebook, dördüncü yapay zeka merkezini Kanada, Montreal’de açacağını duyurdu.

Facebook, Kanada’da yapay zeka merkezi kurma kararını Alphabet ve Microsoft’un Kanada’daki girişimlerinden sonra karar verdi. Facebook, bu  yapay zeka merkezi için başlangıç olarak 7 milyon dolarlık yatırım yapacağını da duyurdu.

Laboratuar, McGill Üniversitesi’nden doçent Joelle Pineau’nın kuracağı 10 kişilik bir ekiple önümüzdeki ay faaliyet göstermeye başlayacak.

Facebook, bu laboratuarı açmanın yanı sıra, McGill, Montreal Üniversitesi, Öğrenme Algoritmaları Enstitüsü ve Kanada Gelişmiş Araştırma Enstitüsü’nde AI(Yapay Zeka) araştırmalarını desteklemek için yaklaşık 5,75 milyon dolar taahhüt etti.

Facebook, kullanıcılara amiral gemisi uygulamasında hangi postaların gösterileceğini bulmak ve Messenger sohbet uygulamasında spam filtrelemek gibi çeşitli aşamalarda AI(Yapay Zeka) kullandırmaktadır. Şirket, Oculus Rift sanal gerçeklik kulaklığını kullanan kişilerin konuşma komutlarını anlama da dahil olmak üzere, AI uygulamak için yeni yollar geliştiriyor.

Montreal laboratuvarındaki araştırmacılar da Menlo Park, New York ve Paris’teki Facebook Yapay Zeka laboratuvarlarında çalışan araştırmacılar gibi, çalışmalarından açıkça bahsedebilecek ve diğer kurumlardaki insanlarla işbirliği yapabilecek.

Kaynak