AnasayfaTeknoloji

“Geleceğin KOBİ’si #DijitalKOBİ” Webinarı için son 3 gün!

“Geleceğin KOBİ’si #DijitalKOBİ” Webinarı için son 3 gün!

Sağlam KOBİ Projesi kapsamında düzenlenen ve Denizli merkezli Mükemmeliyet Merkezi aracılığıyla gerçekleştirilen ankete göre, imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin %50’si ya işletmelerini tamamen kapatmak zorunda kalmış ya da faaliyetlerini durdurmuşlardır.

Yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin %57’si, salgınla mücadele kapsamında alınan önlemler sebebiyle faaliyetlerini durdurmuşlardır. Yine aynı sektörde faaliyet gösteren KOBİ’lerin %75’i faaliyetlerini tamamen durdurmuşken, 25%’i paket servis yoluyla faaliyetlerini devam ettirip, hayatta kalma çabası göstermektedir.

İmalat, yiyecek ve içecek sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin, genel KOBİ nüfusu içerisindeki hakim payı düşünüldüğünde, KOBİ’lerin 43,5%’inin salgın sebebiyle değişen ekonomik ortamdan olumsuz etkilendiği gözlemlenmektedir. Anket sonuçlarına göre, KOBİ’lerin dijitalleşme, nakit akışı yönetimi, mali risk analizi ve kaynak yönetimi hususlarındaki bilgi ve birikimleri çok düşük düzeyde seyretmektedir.

Salgının yarattığı olumsuzlukların ve ülke çapında uygulanan sosyal izolasyon gibi bir takım uygulamaların iş yapma araç ve yöntemlerini değiştirdiği gözlemlenmektedir. Bu değişimlerden en çok öne çıkanı dijitalleşme ve sanal araçların kullanımının yaygınlaşmasıdır. Sosyal izolasyonun devam ettiği salgın döneminde, devlet erkanının en üst kademelerinden KOBİ’lere, iş faaliyetlerinin ve sosyal düzenlemelerin dijital araçlarla, sanal ortamda gerçekleştirilebileceği küresel ölçekte de gözlemlenmektedir.

Sağlam KOBİ kapsamında, COVID-19’dan en çok etkilenen gruplardan biri olan KOBİ’lerin iş sürekliliklerini sağlamalarına ve kapasitelerini geliştirmelerine destek sağlamak için “Geleceğin KOBİ’si #DijitalKOBİ” mottosu ile e-ticaret içeriği KOBİ’lere anlatılacaktır.

IDEMA, UPS Türkiye, ideasoft, iyzico ve Fabrikatör iş birliğiyle, KOBİ’lerin salgın sebebiyle yaşadıkları etkilerin hafifletilmesi, iş sürekliliklerinin sağlanması ve iş yapma kapasitelerinin güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilecek “#DijitalKOBİ” webinarı gerçekleştirilecektir.

21 Mayıs 2020, Perşembe Günü, 13:30-16:00 arasında gerçekleştirilecek webinar eğitiminde KOBİ’ler için e-ticaret, ödeme sistemleri, lojistik, üretim yönetimi, afetlere hazırlık ve müdahale modüllerini kapsayacak eğitim verilecektir.

Başvuru formu için linke tıklayınız.