AnasayfaKalkınmaİklim Değişikliği

Genç iklim aktivistleri, İklim Öncüleri liderliğinde ikinci kez Ulusal Gençlik Konferansı’nda buluşuyor

Genç iklim aktivistleri, İklim Öncüleri liderliğinde ikinci kez Ulusal Gençlik Konferansı’nda buluşuyor

İklim Öncüleri, Türkiye’de ikinci kez Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nin (UNFCCC) resmi gençlik grubu olan YOUNGO çatısı altındaki LCOY’u – ‘Local Conference of the Youth’ (Ulusal Gençlik Konferansı) “Değişen Dünyada Gençlerin Bakış Açısı” temasıyla 4-5 Kasım tarihlerinde İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü’nde düzenleyecek.

Konferansa katılım için son başvuru tarihi 10 Ekim 2023 itibariyle son bulacak. İstanbul’dan 14-30 yaş arası, şehir dışından 18-30 yaş arasında olan başvurular kabul alacak ve iklim krizinden en fazla etkilenmesi beklenen toplumsal grupların temsilcilerine ve depremzedelere başvuru sürecinde öncelik tanınacağı belirtildi.

LCOY Nedir? 

Gençlerin çevresel ve sürdürülebilirlik konularını tartışmayı ve ele almaya odaklandığı bölgesel veya yerel bir toplanma olan Ulusal Gençlik Konferansı (LCOY), genellikle Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (UNFCCC) ve yıllık Taraflar Konferansı (COP) toplantıları ile yakından ilişkilendirilen daha büyük uluslararası bir çerçevenin bir parçası olarak düzenleniyor. 

Ulusal Gençlik Konferansları (LCOY) ile ilgili ana noktalar, gençlerin öncülüğünde olmaları, genç aktivistlere çevresel ve sürdürülebilirlik konularında işbirliği yapma ve eyleme geçme platformu sunmaları. Bu konferanslar aynı zamanda küresel Taraflar Konferansı (COP) toplantılarına hazırlık olarak hizmet ederek, iklim krizi farkındalığını artırır, katılımcılar arasında ağ oluşturmayı ve beceri geliştirmeyi teşvik eder ve belirli bölgesel zorlukları etkili bir şekilde ele almak için yerel odaklanmayı vurgular. Ortaya çıkacak raporun COP öncesi düzenlenen Uluslararası Gençlik Konferansı’na (Conference of Youth) iletilerek uluslararası platformda yer alması hedeflenmektedir. 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: