AnasayfaGençCOVID-19

Good4Cast On İkinci Program ile Yayında: “Pandemide Toplum Gönüllüleri”

Good4Cast On İkinci Program ile Yayında: “Pandemide Toplum Gönüllüleri”

Bilgi Üniversitesi’nde akademisyen ve aynı zamanda sosyal girişimci olan Doç. Dr. Itır Erhart ve film yapımcısı-sosyal girişimci Mehmet Sarıca’nın hazırladığı Good4Cast’in on ikinci yayınının konuğu Toplum Gönüllüleri (TOG) Vakfı Genel Müdürü Murat Çitilgülü oldu.

TOG Vakfı Gençleri

TOG Vakfı gençleri farklılıklara saygı, şeffaflık ve hesap verebilirlik, yerel katılım, ekip çalışması, yaşam boyu öğrenme ve girişimcilik ilkeleri doğrultusunda; yetişkinlerin rehberliğinde sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyorlar.

Gençlere Değer

“Gençlere güvenerek ve kendilerini etkileyecek kararlara kendilerinin karar vermesi ilkesiyle hareket ediyoruz. Aksinin doğru olduğunu düşünmüyoruz. Bugün, gençlere ait.” Gençlerin en büyük itici güç olduğunu söyleyen Çitilgülü, onların bir sonraki ve bir önceki nesile katkı sağladıklarını söyleyerek “gençlere değer” dedi.

Pandemide Gençler

Çitilgülü, pandemi döneminde gençleri dinlediklerini ve kamuoyunda konuşulan sorunların gençlerin söylediklerinden farklı olduğunu belirtti. “Eğitim interaktif bir süreç, uzaktan eğitim ile gençlerin sorunları maalesef çözülmüş olmuyor. Bilgisayarları, kitapları olmayan öğrenciler var. Gençlerin ise iş kaygıları ve gelecek kaygıları çok yüksek.” dedi.

“Bir Bilgisayarın Olsun!”

“İhtiyaç Haritası ve Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğinde, Bilgi Üniversitesi akademisyenleri desteği ile yürütülecek bir projeye başladık. İhtiyaçları tespit edeceğiz ve İhtiyaç Haritası’na  bildireceğiz. Kampanya ile örgün eğitim gören üniversite öğrencilerinin, bilgisayar ihtiyacının tespit edilmesi ve destek olmak isteyen destekçiler ile eşleştireceğiz.”

Çitilgülü, TOG Vakfı’nın bir diğer projesinin de ailesi COVID-19 sebebiyle ekonomik zorluk yaşayan gençlere ve çocuklara burs desteği olduğunu söyledi. Bu projelerin yanında TOG gençlerinin birçok şehirde aktif bir şekilde birçok alanda çalıştıklarını söyledi. Bu dönemi krize müdahale, hızlı aksiyon ve dayanışma olarak özetledi.

TOG Vakfı Genel Müdürü Murat Çitilgülü’nün konuk olduğu IDEMA Haber Good4Cast dizimizin on ikinci yayınını buradan dinleyebilirsiniz.

Good4Cast’in tüm yayınlarına Google Podcast, Apple Podcast ve Spotify üzerinden erişebilirsiniz.