AnasayfaİnovasyonUlaşım

Google Haritalar sayesinde otomobiller artık park ettikleri yerleri hatırlayacak

Google Haritalar sayesinde otomobiller artık park ettikleri yerleri hatırlayacak

Google Haritalar, kullanıcılarının araçlarını hedef bölgelerine ulaştıklarında nerede bıraktıklarını hatırlamalarına yardımcı olmak için yeni bir özellik geliştirdi.

Özellikle büyük şehirlerdeki araç yoğunluğu göz önüne alınırsa park edilen araçların yerini bulmak kullanıcılar için büyük bir işkenceye dönüşebiliyor. Üstelik yabancı bir şehirde araç kullanıyorsanız park ettikten sonra aracınızın yerini bulmak bir hayli zaman alabiliyor.

Google Haritalar’ın son olarak güncellediği özellik sayesinde kalabalık şehirlerdeki araç sahiplerine büyük kolaylık sağlanıyor.

Mobil telefonlarda, farklı uygulamaların sağladığı “park yeri hatırlatma” işlevini Google Haritalar servisi içine ekleyen Google, bu sayede araç sahiplerinin park ettikten sonra araçlarının yerini kaydetmelerine imkan sağlıyor.

Bu özellikten faydalanmak için telefonun GPS sistemini açamanız ve aracı park ettiğiniz noktada, “Save your parking / Park adresinizi kaydedin ” seçeneğini seçmeniz yeterli oluyor. Ardından Google Haritalar, aracınızı bıraktığınız yeri hatırlayacak ve aracınıza geri dönmek istediğinizde size yolu gösterecek.

Kaynak