AnasayfaYenilenebilir EnerjiEkoloji, İklim-Kırsal Kalkınma

Google Project Sunroof ile evinizin ne kadar güneş aldığını ölçün

Google Project Sunroof ile evinizin ne kadar güneş aldığını ölçün

Günümüz dünyasında yenilenebilir enerjiye olan ihtiyaç gün geçtikçe artmakta ve bu konuda yapılan çalışmalar hızlanmaktadır. Şu an sadece Google’ın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki merkezinde test edilmeye başlanan Google Project Sunroof önümüzdeki dönemde dünyanın farklı ülkelerinde kullanıma açılacaktır.

Screen Shot 2015-08-14 at 10.03.49 AM

Enerji verimliliğini arttırmayı amaçlayan Google Project Sunroof ile kullanıcılar, evlerinin konumuna göre karbon salınımı konusunda kendilerine çözümler geliştirerek, sürdürülebilir bir dünya yaratılmasına katkı sağlayacaklar.Ayrıca, bu proje ev ekonomisi için büyük bir değer yaratacaktır.

Google Project Sunroof sitesi kullanıcı dostu olarak tasarlanmıştır. İlk olarak Google Project Sunroof adresine giren kullanıcılar daha sonraGoogle Maps üzerinden evlerinin adresini belirliyor ve sistem bu sayede çalışmaya başlıyor. Proje, gölge, bulutluluk ve sıcaklık değerlerini de hesaplayarak bazı verileri sizlerle paylaşıyor. Sistem, adres üzerindeki tüm verileri değerlendirerek, aylık ya da yıllık olarak, güneş enerjisi kullandığınız zaman yapacağınız enerji tasarrufunu hesaplayabiliyor.

Proje detayları için https://www.google.com/get/sunroof/about/ adresini ziyaret edebilirsiniz.