AnasayfaEkolojiTeknoloji

Google’ın en yeni ürünleri, yetiştirdiği ağaçlar olacak!

Google’ın en yeni ürünleri, yetiştirdiği ağaçlar olacak!

Bu yılın başlarında Amerika Birleşik Devletleri’nde daha fazla ofis ve veri merkezi kurmayı planladığını açıklayan Google, çok sayıda gayrimenkulun inşası için emirler vermişti. Fakat şirket, planladığı büyümeyi tam anlamıyla gerçekleştiremedi. 

Google, geçtiğimiz günlerde yaptığı gayrimenkul alımı ile gündeme oturdu. Uluslararası şirket bu sefer yeni ofisler için değil, sadece ağaç yetiştirmeyi planladığı bir araziyi satın aldı. Mercury News’e göre Google, Kaliforniya eyaletinin Gilroy şehrinden 40 dönümlük bir tarım arazisi satın aldı. Şirket sözcüsünün verdiği demece göre arazi, yerleşkelerindeki ağaçların ve diğer bitki çeşitlerin yetiştirilmesi için kullanılacak. 

Bu fidanlık ile birlikte Google, süs bitkileri için bir şirket içi kaynak yaratmış oldu. Bu sayede mevcut ve yeni yerleşkelerini tam olarak istediği gibi düzenleyebilir.

Günümüz şirketlerinin neredeyse hepsi, çalışma alanlarını bitkilerle süslüyorlar. Örneğin Apple Park’ta toplamda 8.000’den fazla ağaç varken Facebook’un yeni binalarından birinde 3.6 dönümlük çatı bahçesi bulunuyor.

Kaynak