Hayata Destek Derneği ve idema Kalkınma Haberleri, STK’lar ile Dünya İnsani Yardım Zirvesi öncesinde “Hep birlikte herkes için harekete geç” dedi.
Bugün (11 Mayıs 2016) idema Kalkınma Haberleri ve Hayata Destek Derneği işbirliğinde katılımcı sivil toplum kuruluşlarına (STK), 23-24 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler (BM) Dünya İnsani Yardım Zirvesi (World Humanitarian Summit – WHS) kapsamında Hep Birlikte Herkes İçin kampanyası tanıtımı yapıldı.
Hayata Destek Derneği Genel Direktörü Sema Genel Karaosmanoğlu açılış konuşmasında; Kadın Dayanışma Derneği, ICMC, Mülteci Dayanışma Derneği, Şefkat-Der, AÇEV, Unkapanı Çocuk Koruma Merkezi, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği, Mavi Kalem Derneği ve bağımsız katılımcılara WHS hazırlık sürecini anlattı. Küreselde 2014 yılından bu yana, doğal afetler ve çatışma alanlarında pek çok yardım gerçekleştirildiğine dikkat çeken Karaosmanoğlu; halihazırda oldukça hantal biçimde ilerleyen insani yardım fonlarının yerele inme mekanizması ve bu yapılırken bütçelerin gittikçe küçülmesi sorunlarına WHS’te çözüm getirileceğini umduğunu belirtti.
Karaosmanoğlu, ayrıca iki girişim örneğini katılımcılarla paylaştı: Yeni kurulan ve 22 Mayıs’ta resmi açılışı yapılacak olan Batı-dışı STK’lar ağı ile Charter for Change.
Toplantıda öne çıkan esas konu ise “Hep Birlikte Herkes İçin” kampanyası oldu; ve Ortadoğu, Avrupa, Orta Asya, Batı Afrika, Orta Amerika, Uzakdoğu, Somali, Haiti, Myanmar, Ekvador, Çin, Tacikistan, Yemen, Libya Güney Sudan için “Harekete Geç” çağrısında bulunuldu.
WHS’ye yalnızca 5000 kişinin katılım sağlayabileceği, ancak dışarıda insani yardım alanında çalışan büyük bir grubun da olduğu göz önünde bulundurularak, ‘Harekete Geç’mek için üç seçenek veya aşama sunuldu.
- Harita üzerinde Kendini Tanıt:
Bu alanda çalışan kurumlar Kendini Tanıt kısmında kurumu hakkında bilgi vererek (Kimsin? Neredesin? Ne yapıyorsun?) görünürlüğünü artırır.
- Video aracılığıyla Yüzünü Göster, Zirvede görünür ol!
Kurumlar, 25 saniyelik videolar ile bireysel ya da grup halinde kendini ifade eder.
- Twitter aracılığıyla ister anonim, ister açık bir şekilde Sözünü Söyle!
Kurumlar, WHS ve insani yardım konusu hakkında kendi görüşlerini 140 karakteri aşmayacak şekilde paylaşır.
*WHS sergi alanında kurulacak üç ayrı barkovizyonda bu paylaşımlar gösterilecek.