AnasayfaİnovasyonSu

Hayat Çubuğu ile Temiz ve Güvenli Suya Ulaşım Kolaylaşıyor

Hayat Çubuğu ile Temiz ve Güvenli Suya Ulaşım Kolaylaşıyor

Lifestraw olarak  bilinen icat büyükçe bir pipeti andıran su arıtma filtresi olarak tasarlanmış ve temiz suya güvenli erişim için önemli bir buluş özelliği taşıyor. İlk olarak 1999 yılında Danimarka kökenli Vestergaard firması tarafından geliştirilen “Lifestraw” her geçen yıl etkisini büyütüyor. Aynı zamanda Lifestraw ekibi tarafından ürün üzerinde inovatif geliştirmeler aralıksız devam ediyor.

1994 yılında bir çeşit Gine solucan larvalarını sudan ayırabilen bir kumaş olarak üretilen buluş, son halinde  su arıtma filtresi görevi görebilen bir pipet şeklini aldı.

Kullanım ömrü ortalama 1 yıl olarak tasarlanan buluş bir bireyin günlük en az 2 litre su içeceğinin hesap edilmesiyle belirlenmiştir.

2005 yılından kişisel Lifestraw filtresini geliştiren firma, her bireyin ve müşterinin kendisi için sahip olabileceği ve kullanabileceği pratiklikte bir su arıtma filtresi olarak piyasaya sunuldu. 2008 yılında aile boyu Lifestraw genişlemesine giden firma büyük bir kaba bağlı diğerlerine göre daha büyük bir filtre araç seti ile daha büyük bir ihtiyacı karşılayabiliyor.

Sırasıyla 2013 “Lifestraw Community”,  2014 “Lifestraw Go”, 2015 “Lifestraw Mission” firma tarafından üretildi. Lifestraw Comuunity okul ve klinikler gibi kamu mekanlarında su arıtma ve suya erişim ihtiyacı için kullanılabiliyor. Lifestraw Go ve Mission ise daha büyük mekanlar ve kamp alanlarındaki su ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılabilmekte.

Bugün Lifestraw ürünleri suya ihtiyaç duyan ve güvenli erişim fırsatı olmayan insanlar için 64’den fazla ülkede kullanılmakta.