AnasayfaSürdürülebilir KalkınmaSosyal Kalkınma

İhtiyaç Haritası Dayanışma Belgeseli 1. Uluslararası Afet Film Festivali’nde 6 Şubat Depremi Özel Ödülü’ne Layık Görüldü

İhtiyaç Haritası Dayanışma Belgeseli 1. Uluslararası Afet Film Festivali’nde  6 Şubat Depremi Özel Ödülü’ne Layık Görüldü

Dünyada ilk kez “afet” temasına dikkat çeken, afet ve sinema üzerine çalışmalar yapan, afet bilincini artırmayı amaçlayan, afetlerin etkileriyle ilgili konuları işleyen filmleri ödüllendirmeyi hedefleyen uluslararası bir film festivali olan Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteği ile ANDA Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Afet Film Festivali (UAFF), 21-26 Mayıs tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.

İhtiyaç Haritası Dayanışma Belgeseli, 6 Şubat’ta yaşanan depremi ve sonuçlarını ele alan yapımlara verilen 6 Şubat Depremi Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Nedir?

UAFF, ulusal ve uluslararası düzeyde afetler ve afetlerin etkileri hakkında derin bir bilinç oluşturmayı amaçlayan yenilikçi ve kapsayıcı bir kültürel etkinliktir.

UAFF, afet teması etrafında şekillenen yapımları ödüllendirerek, bu konuda film yapan sinema emekçilerini desteklemeyi hedeflemektedir. Festivalin ana amacı hayatımızı çevreleyen doğal ve beşeri felaketlerin derinlemesine anlaşılmasını sağlayarak bu konuda farkındalık yaratmaktır.

Üniversitelerden, iş dünyasından, kamu kurum ve kuruluşlarından, STK’lardan birçok profesyonel katılımcı ve konuşmacı festival kapsamında düzenlenen etkinliklerde yer aldı.

“Farklı Perspektiflerden Afet” başlıklı panel, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ın moderasyonunda; Öğretim Üyesi Nehir Varol, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve İhtiyaç Haritası, IDEMA ve INOGAR Kurucu Ortağı Mert Fırat ve ANDA Derneği Başkanı Okan Tosun’un konuşmacılığında gerçekleşti.

UAFF Direktörü Muhammed Murat Arslan festival kapsamında afet bilincini artırmak ve afetlere karşı toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla seminerler, paneller, sergiler ve film gösterimleri düzenlediklerini söyledi.

Festivalin, afetlerin etkilerine dikkat çekerek, toplumsal farkındalık yaratma ve afetlere hazırlıklı olma konusunda sorumluluk almayı amaç edindiğini aktardı.

“Festivalimizi her yıl yapmayı ve içeriğini bilim ve sanatla desteklemeyi planlamaktayız.” diyen Arslan, festivale 130’dan fazla ülkeden 3 binin üzerinde film başvurusu alındığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Uluslararası Kurmaca Uzun Metraj Film, Uluslararası Kurmaca Kısa Film, Uluslararası Belgesel ve Uluslararası Kısa Animasyon Filmi olmak üzere 4 ana kategoride toplam 22 ödül ile onur ödülleri sahiplerini buldu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: