Anasayfaİklim Değişikliği

İklim değişikliğine dikkat çekmek için ışıklar 1 saatliğine kapanıyor!

İklim değişikliğine dikkat çekmek için ışıklar 1 saatliğine kapanıyor!

Dünya Saati Nedir?

Dünya Saati (Earth Hour), iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için düzenlenmiş dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden biri. Dünya çapında milyonlarca insan, iş yeri ve anıt bir saatini; ışıklarını söndürmek, etkinliklere ev sahipliği yapmak ve iklim değişiklikliği için sesini yükseltmeye ayırıyor.

WWF tarafından 2007 yılından beri gerçekleştirilen ve 135 ülkeden 2 milyar insanın katılımıyla dünyanın en büyük çevre hareketi olan Dünya Saati (Earth Hour), ülkemizde WWF-Türkiye tarafından yürütülüyor.

Her yıl Mart ayının son Cumartesi günü, 20:30-21:30 saatleri arasında, tüm dünyada aynı anda gerçekleştirilen Dünya Saati, bir saatliğine ışıklarını kapatan görkemli yapılar, köprüler, şirket binaları ve bireylerle, çevresel sorunlara gösterdiğimiz duyarlılığın küresel ifadesine dönüştü.

Yüzlerce kentte, milyonlarca insanın bir saatliğine ışıklarını kapatarak küresel iklim değişikliğine dikkat çektiği Dünya Saati, bu yıl 24 Mart’ta Türkiye saatiyle 20.30-21.30 arasında 1 saatliğine ışıkların iklim değişikliğine dikkat çekmesi için söndürülmesiyle gerçekleşecek.

Dünya saati hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.