AnasayfaTeknoloji ve KalkınmaRöportaj

İnovasyon Haftası Etkinlikleri: Ford Otosan Röportajı

İnovasyon Haftası Etkinlikleri: Ford Otosan Röportajı

Idema Haber olarak, İnovasyon Haftası Etkinlikleri sırasında Ford Otosan standında  Ecotorq motoru ile ilgili bir videolu röportaj gerçekleştirdik.

Bu yıl Türkiye İnovasyon Haftası’nın dördüncüsü İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi.Ekonomi Bakanlığı, Arçelik, Sabancı Holding, Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) ve Türk Hava Yolları (THY) desteğiyle, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası, 3-5 Aralık 2015 tarihleri arasında, üç gün boyunca farklı oturum, panel, sunum ve sergilerle gerçekleştirildi.

Türkiye İnovasyon Haftası’na üç gün boyunca 40.000 kişi katıldı. Etkinliği 82.000 kişi TİM TV’den canlı olarak izledi. Konuşmacıları arasında dünyaca ünlü çok sayıda ismin yer aldığı etkinliğin partner ülkesi Hollanda oldu. 3 gün boyunca süren etkinlikte, ihracatçı birliklerinin düzenlediği 7 Ar-Ge proje pazarı ve 21 tasarım yarışmasında toplam 502 proje sergilendi.

İdemahaber olarak etkinlikler sırasında ForOtosan standında yaptığımız videolu röportajımızda ise bu projelerden bir tanesi olan “ecotorq kamyon motorunu” tanıma fırsatı yakaladık.

Ford Otosan Ar-Ge Program Yönetimi Müdürü Efe Erdem ile yaptığımız röportajımızda ecotorq kamyon motorunun özellikleri hakkında bilgi aldık. Efe Erdem röportaj sırasında otomotiv sektöründe yapılan yerli üretim ve fikri haklar noktasındaki lisanslama işlemlerinin sürdürülebilir kalkınma ve teknoloji noktasında Türkiye’ye kazandırdıklarından da bahsetti.