AnasayfaKalkınmaEkoloji, İklim-Kırsal Kalkınma

İnsan hakları izleme alanındaki ilk dijital harita yayınlandı!

İnsan hakları izleme alanındaki ilk dijital harita yayınlandı!

İnsan hakları izleme alanında bir ilki temsil eden COVID-19 salgınında Dünyada ve Türkiye’de mevsimlik gezici ve göçmen tarım işçilerine ilişkin gelişmelerin yer aldığı dijital harita yayımlandı!

Kalkınma Atölyesi tarafından gerçekleştirilen, “COVID-19 Salgınında Dünyada ve Türkiye’de Mevsimlik Gezici ve Göçmen Tarım İşçilerine İlişkin Gelişmeleri İzleme ve Belgeleme Çalışması” sonucunda Dünya genelinde 70 ülkeyi kapsayan 389 veriye, Türkiye için ise 62 il ve KKTC’yi kapsayan 455 veriye ulaşıldı.

30 Mart – 12 Haziran 2020 tarihleri arasında yayımlanan haberleri, makaleleri, analizleri, raporları, rehberleri, bilgilendirmeleri, kampanyaları, basın açıklamalarını, protokolleri, açık mektupları ve Twitter mesajlarını içeren 18 ayrı haritanın verileri Google Spreadsheet, Google My Maps ve diğer destekleyici yazılımlar yardımıyla harita.ka.org.tr adresinde bulunan dijital haritada bir araya getirildi.

Yayımlanan 1000’e yakın veri, COVID-19 salgını sürecinde yaşananların belleğini oluştururken aynı zamanda hak ihlallerinin yaşandığı yerleri ve sunulan hizmetleri de açıkça gözler önüne seriyor. Hak arama sürecinde kullanılabilecek verileri içerisinde barındıran harita.ka.org.tr sitesi, farklı kurumlar ve kuruluşların gerçekçi ve kapsamlı stratejiler geliştirmelerine imkân sağlayan bir kaynak sunuyor.

Kalkınma Atölyesi’nin kurum ve kuruluşlardan kamuoyuna kadar kullanmaya davet ettiği verilere buradan ulaşabilirsiniz.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: