AnasayfaSürdürülebilir Kalkınmaİnsan Hakları

İnsan Haklarına Saygılı İş Yapmak Eğitimi, 25-26 Ekim’de İstanbul’da Gerçekleşiyor

İnsan Haklarına Saygılı İş Yapmak Eğitimi, 25-26 Ekim’de İstanbul’da Gerçekleşiyor

Şirketler, işlerini yürütürken çalışanlarından tedarikçilerine ve genel topluma kadar tüm paydaşlarını etkileyen insan hakları riskleriyle karşılaşmaktadır. Bu risklerin kurum içinde iyi algılanıp yönetilmemesi, şirketlerin telafi edilmesi çok güç ve bazı durumlarda mümkün olmayan insan hakları ihlallerinde bulunmalarına neden olabilmektedir.

25-26 Ekim’de İstanbul’da gerçekleşecek İnsan Haklarına Saygılı İş Yapmak Eğitimi, şirketlerin insan haklarına saygı duyma sorumluluklarını yerine getirebilmeleri için, iç ve dış paydaşlarına yönelik insan hakları etkilerini daha iyi anlayabilmelerini ve yönetebilmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.

İki tam gün sürecek eğitime, kurum içinde insan haklarına saygı kültürünü ve yönetim anlayışını yaygınlaştırmayı amaçlayan özel sektör kuruluşlarından temsilciler katılabilecektir. Her şirketten en fazla iki kişi başvuru yapabilecektir. Eğitime katılım ücretsiz olup kontenjan ile sınırlıdır.

Eğitim, Sürdürülebilir Kalkınma için Yenilikçi Çözümler Derneği ve Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı ortaklığında, Hollanda Başkonsolosluğu İnsan Hakları Fonu desteği ile yürütülen proje dahilinde gerçekleştirilmektedir.

Eğitim ana başlıkları:

 

  • Sürdürülebilir Kalkınma ve İnsan Hakları
  • İş Dünyasının İnsan Hakları Üzerindeki Etkileri
  • İşyerinde oluşabilen İnsan Hakları İhlalleri – Vaka Örnekleri
  • İnsan Hakları İhlalleri ile Mücade Yöntemleri
  • İnsan Hakları Politikası ve Strateji Geliştirme
  • Şirketlerden İyi Uygulamalar

 

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

Kaynak