AnasayfaEğitimÇocuk

İzmir’de “Oyun Yolu İle Çocuk Hakları Eğitmen Eğitimi” Düzenlenecek

İzmir’de “Oyun Yolu İle Çocuk Hakları Eğitmen Eğitimi” Düzenlenecek

Oyun Yolu İle Çocuk Hakları Eğitmen Eğitimi Çalışması Genç Girişimciler Platformu & Bornova Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilmekte, İzmir ilinde eğitimlerini sürdüren 6-12 yaş aralığındaki çocuklara temel çocuk hakları konularında hak bilincinin geliştirilmesini sağlamak ve yaratıcı drama yolu ile çocukların toplumsal hayata daha aktif olarak katılması ve temel değerlere yönelik farkındalıklarının arttırılması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında, çocuklardaki –yaşanılan dezavantajlılık nedeniyle- toplumsal hayata dair sahip olunan farkındalık probleminin iyileştirilmesi amaçlanmaktadır. Çalışma kapsamında yapılacak etkinliklerde oyun temelli öğrenme metodolojisi ve yaygın eğitim yaklaşımları uygulanacaktır.

Her bir faaliyet sonucunda çocukların etkinliğin kendilerine kazandırdıklarıyla ilgili çıkarımlarda bulunarak öğrendiklerini somutlaştırmaları ve böylece kazanımlarını sağlamlaştırmaları sağlanacaktır.

Geleceğin toplumunda yetişkinler olarak inisiyatif alacak olan bugünün çocuklarının eğitilmeye en elverişli oldukları yaşlarda bilinçlendirilmeleri toplumumuzda temel değerlerin gün geçtikçe daha da yerleşmesine yardımcı olacaktır.

oyunyoluegitim1

Eğitmen Eğitimi Faaliyeti:

2 gün sürecek eğitmen adaylarına verilecek eğitimler için isteklilerin doğrudan çocuklarla çalışıyor ya da çocuklarla çalışma motivasyonu taşıyor olması kriteri gözetilecek ve farklı meslek grubundan eşit sayıda katılımcı kabul edilecektir.

Ayrıca bu katılımcılarla derneğimizin devam eden çalışmalarında da çocuk hakları alanında işbirliği içinde çalışmalar yürütülmesi hedeflenmektedir. Program, çocuklarla ilgili çalışan ve çalışma motivasyonunu taşıyan, eğitmen eğitimlerini yerelde yaygınlaştırmayı kabul eden katılımcıların başvurusuna açıktır.

Son Başvuru Tarihi: 19 Nisan 2018 

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.