AnasayfaKadın

Kadınlar İçin Siyaset Okulu’nun Son Başvuru Tarihi 23 Eylül

Kadınlar İçin Siyaset Okulu’nun Son Başvuru Tarihi 23 Eylül

Ka-Der Ankara Türkiye’nin farklı şehirlerinden genç kadınları tüm çeşitlilikleriyle siyasetin özneleri olmaları için Siyaset Okulu’nda bir araya getiriyor.

Kadın Adayları Destekleme Derneği (Ka-Der) Ankara Şubesi, Türkiye’deki genç kadınları kendi özgün siyasetlerini yapmaları ve siyasette özne olmaları için Siyaset Okulu’na davet ediyor. Geleneksel ve alternatif siyaset yapma biçimlerini buluşturmayı hedefleyen Siyaset Okulu’nun programı teorik aktarımlar, deneyim paylaşımları, grup çalışmaları ve atölyelerden oluşuyor. Bu doğrultuda Siyaset Okulu’nda siyaset, beden dili ve imaj yönetimi, hitabet, yeni medya kullanımı, etkili iletişim gibi pratik ile toplumsal cinsiyet eşitliği, kadınların yerelde ve ulusalda siyasete katılım düzeyleri gibi teorik bağlamlarında ele alınacak.

ABD Büyükelçiliği ve Açık Toplum Vakfı tarafında desteklenen Siyaset Okulu bugüne kadar toplamda 70 kadının katılımıyla Ankara, Adana ve İzmir olmak üzere üç ilde gerçekleştirildi. Siyaset Okulu’nun dördüncüsü ise 7-9 Ekim 2016 tarihleri arasında Diyarbakır’da gerçekleştirilecek.

Siyasette Kadın

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 17 Kasım 2015 seçimleri itibarıyla 6. Döneminde görev yapmakta olan milletvekillerinin %14.9’unu kadın milletvekilleri oluşturmaktadır. 26. Dönem kadın vekillerin partilerde ve illerde temsil oranı ise şöyledir:

26-yuzde

26-il

Diyarbakır’da düzenlenecek Siyaset Okulu’na son başvuru tarihi ise 23 Eylül. Başvuru için bu bağlantıya ve Ka-Der’in hazırladığı Siyasette Kadın İnfografikleri için ise bu bağlantıya bakabilirsiniz.