AnasayfaGirişimcilikGıda

LIFE Girişimcilik Öyküleri – 8: Seda Nur Sevimli

LIFE Girişimcilik Öyküleri – 8: Seda Nur Sevimli

Asu Aksoy
LIFE Projesi – Eğitmen

IDEMA Kalkınma çalışanları yazıyor: Asu Aksoy, LIFE Projesi katılımcılarından Seda Nur Sevimli’nin girişimcilik öyküsünü IDEMA Haber okuyucuları için yazdı.

LIFE programının 4.grup üyesi olan Seda Nur Sevimli, İstanbul Üniversitesi Kimya Bölümü’nü tamamlamış. Üniversite döneminde mutfağa olan ilgisini keşfeden Sevimli, kendi mutfağında tatlılar yapmaya ve bu tatlıları yakın çevresine satmaya başlamış. 

Üç yıldır profiterol yaparak geçimini sağlayan Sevimli’nin girişimcilik serüveni tam anlamıyla aldığı girişimcilik eğitimleri ile başlamış. Sevimli, ilk olarak 2018 yılında Bizbizze Kadınlar İçin Fikir Destek Derneği’nde girişimcilik eğitimi almış. Sonrasında LIFE Projesi’ne katılım gösteren Sevimli, programda teorik eğitimlerin yanında mutfak eğitimleri de aldı. İşletme kurma, yönetme, hukuki süreçler gibi birçok konuda mentorluk desteği alan Sevimli, program sürecinde demo day, gastro-diplomasi etkinlikleri ve festivallere katılarak ürününü tanıtma fırsatı yakaladı.

COVID-19 pandemisi nedeniyle evde kalınan bu dönemi Sevimli verimli bir hale getirerek, evde yaptığı tariflerini paylaştığı bir Youtube kanalı ve Instagram hesabı açtı. Sevimli, aynı zamanda ‘’organik tarım girişimcilik’’ projesi ekibinde sosyal medya içerik üreticisi olarak da çalışıyor. Projenin Youtube kanalı ve Instagram sayfası için tariflerini paylaşmaya devam ediyor.

Sevimli, LIFE Projesi hakkındaki düşüncelerini IDEMA Haber için şu şekilde aktardı: “LIFE Projesi bize gerçek bir girişimcilik eğitimi veriyor. Burada kazandığımız deneyimler ile girişimcilere farklı bakış açıları sağlandı. Proje sayesinde ayakları yere daha sağlam basan ve kendine güvenen birisi olduğumu söylemeden geçemeyeceğim. LIFE ekibi, girişimcilerine sadece eğitim sürecinde değil; hayatları boyunca her adımlarında destek olmak için çok çaba sağlıyorlar. Bu destekleri içinde kendilerine en büyük teşekkürlerimi gönderiyorum. Sizleri iyi ki tanımışım. İyi ki varsınız.” 

Seda Nur Sevimli’yi Instagram sayfası ve YouTube kanalından da takip edebilirsiniz.