AnasayfaGirişimcilikKadın

LIFE Projesi Girişimcilik Öyküleri – 4: Feryal Sıngın’dan Fıstık.co

LIFE Projesi Girişimcilik Öyküleri – 4: Feryal Sıngın’dan Fıstık.co

Asu Aksoy
Eğitmen
LIFE Projesi

IDEMA Kalkınma çalışanları yazıyor: Asu Aksoy, LIFE (Livelihoods Innovation through Food Entrepreneurship Project) Projesi katılımcılarından Feryal Sıngın’ın girişimcilik öyküsünü IDEMA Haber okuyucuları için yazdı.

25 yıl kurumsal hayatta çalışan Feryal Sıngın son olarak yürüttüğü banka müdürlüğü görevinden emekli olmuş. Emekliliğinde spora yönelen Sıngın, spor için önemli olan sağlıklı beslenmeye yönelmiş. Ancak, Türkiye’de sağlıklı beslenmek isteyen kişilerin bu ürünlere ulaşmasının kolay olmadığını fark etmiş. Önce kendisi ve ailesi için doğal, sağlıklı ve katkısız fıstık ezmesi yapmaya başlamış. 

Sıngın, LIFE Projesi’ne katılarak bir hobi olarak başladığı işi, profesyonelliğe aktarmaya başladı. Kendi firmasını kuran ve aynı zamanda bir KOSGEB kadın girişimcisi olan Sıngın, doğal ve sağlıklı fıstık ezmeleri üreten “Fıstık.co” Projesi ile girişimcilik yolunda ilk adımını atmış oldu.

Fıstık.co ürünleri sporcular için doğal olarak enerji kaynağı ve her yaştan insan için sağlıklı bir atıştırmalıktır. Fıstık.co ürünleri; sade, hurmalı-ballı, pekmezli, tahin ballı, bitter çikolatalı, balkabaklı ve kahveli olmak üzere farklı tatlardan oluşuyor. Böylece sadece sporcular değil; her yaştan insan için lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık sunuyor.  

LIFE Projesi’nde aldığı eğitimler ve sertifikalar ile kendini sürekli geliştiren Sıngın, yeni bir sağlıklı beslenme fikri olan granolayı da ürünleri arasına ekledi. Bu süreçte LIFE Projesi’nin profesyonel test mutfağını kullanan Sıngın, ürünlerini burada geliştirme imkânı buldu. Sıngın, LIFE Projesi’nin yer aldığı festivallere ve Demoday gibi etkinliklerine katılarak kendi markasını tanıttı ve iş birlikleri geliştirmesi adına güzel bir deneyim elde etti.

Feryal Sıngın
Fıstık.co Kurucusu

Sıngın, IDEMA Haber okuyucuları için LIFE Projesi hakkında şunları söyledi: “LIFE Projesi’ne katılmak kendi markam olan Fıstık.co’yu tanıtmak ve iş birlikleri geliştirmem adına güzel bir deneyim oldu. Katıldığım festivallerle de daha geniş kitlelere ulaşabildim. Projeden mezun olduktan sonra LIFE mutfağında ürünlerimi üretmeye devam ediyorum. Proje ekibinin girişimcilik adına her ihtiyaç duyduğumda destekleri devam ediyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.” Türkiye’nin her noktasından spor yapan ve sağlıklı beslenmek isteyen kişiler, Fıstık.co ürünlerine N11 ve kostur.co gibi e-ticaret sitelerinden ulaşabiliyorlar. Ayrıca, Sıngın’ın koşu yarışları başta olmak üzere düzenlenen spor organizasyonlarında açtığı stantlarda da ürünlerin satışı gerçekleştiriliyor.