AnasayfaEkolojiEkoloji, İklim-Kırsal Kalkınma

Milano’nun Yeni Süper Sürdürülebilir Gökdeleni, Nido Verticale

Milano’nun Yeni Süper Sürdürülebilir Gökdeleni, Nido Verticale

Milano’da yapımına başlanılan süper sürdürülebilir gökdelen  olma özelliği taşıyan Nido Verticale, 3300 metrakarelik bir alanda tamamen ahşap, metal ve cam malzemelerden yapılacak.

UnipolSai şirketinin yaptırdığı bina, kışın soğuktan, yazın aşırı sıcaktan koruma için tamamen izole bir yapıdan oluşacak. Bina üzerinde yer alacak güneş panellerinin çarpıcı tasarım şekilleriyle ve stratejik noktalara yerleştirilmiş yağış toplama panelleriyle binanın enerji tüketiminin en düşük seviyeye indirilmesi hedefleniyor.

Bu yeni süper sürdürülebilir gökdelenin, iklim ve enerji verimliliği açısından da karbondioksit salınımının azaltılmasına katkı sağlayarak gelecek nesillere bırakacağımız dünyadaki yaşam kalitesinin artmasına büyük katkı sağlamış yapılardan olması hedefleniyor.

Binanın mimarı Mario Cucinella, bu yeni yapının kar amacı gütmeden sadece sürdürülebilir yeşil gökdelen olmak adına tasarlandığını ve bu tarz yeni nesil binaların enerji verimliliği açısından en uygun şartlarda yapılmasının önemli olduğunu vurguluyor.

Tamamen yeşillikler içerisinde yer alan binadaki her ofisin kendine ait kış bahçesi de bulunuyor. Yapımının 100 milyon $ değerinde olacağı tahmin edilen gökdelenin 2018 yılına kadar tamamlanması bekleniyor.