AnasayfaEğitimSosyal Kalkınma

Otizm Spektrum Bozuklukları Ulusal Eylem Planı Kabul Edildi

Otizm Spektrum Bozuklukları Ulusal Eylem Planı Kabul Edildi

Türkiye’nin ilk Otizm Spektrum Bozuklukları (OSB) Ulusal Eylem Planı Dünya Engelliler Günü’nde kabul edildi.

Aile ve sosyal Politikaları Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye’nin ilk Otizm Spektrum Bozuklukları (OSB) Ulusal Eylem Planı, 3 Aralık 2016 Dünya Engelliler Günü’nde kabul edildi.

Otizmli çocuk sahibi aileler; ev bulamama, komşular veya sokakta insanlar tarafından dışlanma, çocuğunu okula yazdıramama veya çocuğun iş bulamaması gibi pek çok sosyal sorunla mücadele ediyor. Eylem planının amacı ise, tüm toplumda otizmli bireyler hakkında farkındalık yaratılması.

Eylem planı kapsamında; otizmli bireyler ve ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanması, yaşam kalitelerinin artması ve toplumun tüm kesimlerinde otizm konusunda farkındalık düzeyin artırılması, kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor. Bu amaç doğrultusunda; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başkanlığında Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Yüksek Öğretim Kurulu ve yeni kurulacak Otizm Eylem Planı İzleme ve Değerlendirme Kurulu eylem planını hayata geçirmek üzere çalışacak.

Haber: Selin Belce