AnasayfaEğitim

Sabancı Üniversitesi Dünyanın En İyi 10. Küçük Üniversitesi Seçildi

Times Higher Education (THE) tarafından yapılan 2015-2016 dönemi Dünyanın En iyi Üniversiteleri sıralamasında yer alan Dünyanın En iyi Küçük Üniversiteleri listesi açıklandı. Bu araştırmaya göre Sabancı Üniversitesi beşbinin altında öğrencisi olan dünyanın en iyi 20 üniversitesi arasında 10. sırada gösterildi.

THE tarafından hazırlanan Dünyanın En iyi Küçük Üniversiteleri listesi, öğrenci sayısı beşbinin altında olan ve sanat ve beşeri bilimler, tıp ve sağlık, mühendislik ve teknoloji, fizik bilimleri, yaşam bilimleri ve sosyal bilimler alanlarının en az dördünde eğitim ve araştırma faaliyetlerini yürüten üniversiteleri kapsamaktadır. Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker sıralama konusunda yaptığı açıklamada, onuncu üniversite olarak sıralamada yer alarak geçen yılın başarısını devam ettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

THE Baş Editörü ise sıralama ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: Türk yükseköğretim kurumları “Dünyanın En İyi Küçük Üniversiteleri” sıralamasında oldukça iyi bir temsil elde etti. California Teknoloji Enstitüsü’nün yanı sıra, Türk üniversiteleri bölgeleri fark etmeksizin küçük üniversitelerin sunabileceği kadar iyi olanaklara sahip.”

Dünyanın farklı ülkelerinden 20 üniversitenin sıralamada yer aldığı araştırma sonucuna göre, birinciliği Amerika Birleşik Devletleri’nden California Institute of Technology aldı. İkinciliğe ve üçüncülüğe Fransa’daN École Normale Supérieure ve École Polytechnique layık görüldü.