AnasayfaGenelKadın

Sabancı Vakfı, Teknosa ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’ndan Şiddet Gören Kadınlara Teknoloji Desteği

Sabancı Vakfı, Teknosa ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’ndan Şiddet Gören Kadınlara Teknoloji Desteği

“Kadın için Teknoloji, Hepimiz için Dayanışma” mottosuyla Sabancı Vakfı, Teknosa ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu iş birliğiyle şiddet gören ve teknolojiye erişimi kısıtlı olan kadınlar için yeni bir dayanışma hareketi başlatıyor. Bu proje kapsamında kullanmadığı, arızalı ya da ihtiyaç fazlası akıllı telefonunu bağışlamak isteyenler bu bağışı Teknosa üzerinden gerçekleştirecek. Bakımları ve tamirleri yapılan akıllı telefonlar Sabancı Vakfı desteği ve TKDF aracılığıyla şiddet mağduru kadınlara ulaştırılacak.

Bağışçılar ikinci el akıllı telefonları Teknosa mağazasına getirerek ya da Teknosa Çağrı Merkezi’ni arayarak telefonlarını evlerinden aldırabilecek. Tamiri mümkün olmayan telefonlar da yedek parça olarak değerlendirilecek. Bakım ve tamirleri tamamlanan telefonlar TKDF’ye teslim edilecek.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, bağış alınan akıllı telefonları halihazırda bir sığınma evinde ikamet eden, ev içi ya da cinsiyet temelli şiddet mağduru kadınlara, başvurularını değerlendirdikten sonra ulaşmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda bağışlanan telefonlara teslim edilmeden önce TKDF Aile içi Şiddet Acil Yardım Hattı Aplikasyonu yüklenecektir. Bu sayede kadınlar şiddet anına ve riski altında tek tuş işe yardım isteyebilecekler.

 

Detaylı bilgi ve proje başvurusu için: https://www.sabancivakfi.org/tr/sosyal-degisim/kadin-icin-teknoloji-hepimiz-icin-dayanisma

Tanıtım filmi için: https://www.youtube.com/watch?v=qTEkUEu3IVY&list=PLDJ5tRY32s-BzF3H_rWS7gscB_nhFh6CK&index=1  

Kaynak: Sabancivakfi.org https://www.sabancivakfi.org/tr/sosyal-degisim/kadin-icin-teknoloji-hepimiz-icin-dayanisma

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: