AnasayfaEğitimKadın

Sabancı Vakfı’ndan Eğitim Fakültesi Öğrencileri İçin Toplumsal Cinsiyet Sertifika Programı

Sabancı Vakfı’ndan Eğitim Fakültesi Öğrencileri İçin Toplumsal Cinsiyet Sertifika Programı

Sabancı Vakfı’nın Mor Sertifika Programı kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi (SEÇBİR) ve Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi (SU Gender), eğitim fakültesi okuyan öğrencilere Toplumsal Cinsiyet Sertifika Programı verecek.

Mor Sertifika Programı, Türkiye’nin farklı illerindeki lise öğretmenleriyle okullarda, sınıf ortamında, sınıf içi uygulamalarda ve öğretim materyallerinde toplumsal cinsiyet farkındalığı ve eşitliğinin yaygınlaştırılmasını amaçlayan çalışmalar yürütmektedir.

Mor Sertifika Programı’nın amacı lise öğretmenleri ve öğrencileri arasında toplumsal cinsiyet farkındalığı kültürü oluşturarak, bu farkındalığın ders içi pratiklerine yansımasını amaçlamaktadır.

Sertifika programı 21-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında Nesin Matematik Köyü, Şirince’de gerçekleşecektir. Katılım ücretsiz olup kontenjan 25 kişi ile sınırlıdır.

Başvuruların değerlendirilmesinde, formda yer alan sorulara verilen cevapların yanı sıra cinsiyet dengesi, il dağılımı, kurum ve alan çeşitliliği dikkate alınacak olup, 3. ve 4. sınıf öğrencilerine öncelik tanınacak.

Başvuru formu için tıklayınız.

Son başvuru: 7 Temmuz

Kaynak