Anasayfa

Sivil Toplum Örgütleri için Yardım Masası

Sivil Toplum Örgütleri için Yardım Masası

Sivil Toplumu Geliştirme Merkezi (STGM) ve TACSO Türkiye işbirliğiyle hazırlanan Sivil Toplum Örgütü Yardım Masası bu zamana kadar sivil toplum örgütlerine sağlanan destekleri bir araya getiriyor.

Sivil Toplum Örgütü Yardım Masası, sivil toplum örgütlerine ve aktivistlere farklı fonların içeriğiyle birlikte teknik, mali, hukuki ve idari konularda destek sağlamayı amaçlıyor. Yardım masası ayrıca, dernek/vakıf mevzuatları ve iletişim konularında da sivil toplum kuruluşlarına destek olmayı hedefliyor.

STGM tarafından yardım masası için oluşturulan web sitesindesinde sivil toplum kuruluşlarına ve aktivisitlere yönelik hazırlanmış kitapçıklar bulunuyor. Proje geliştirme, fon ve kaynak geliştirme, AB destekleri için kılavuz dökümanlar, stratejik planlama, örgüt yönetimi, gönüllülerle işbirliği, hukuki dökümanlar, görünürlük ve iletişim, ortaklık kurmak için araçlar, proje yürüten sivil toplum örgütleri için kontrol listesi ve yardımcı dökümanlar ve hukuk hattı arama motoru adını taşıyan belgeler sayesinde sivil toplum örgütleri yardım masasından hızlı bir şekilde faydalanabiliyor.

Sivil toplum kuruluşları ve aktivistler yardım konusunda  0312 442 42 62 (dahili:125) numaralı telefonu arayabilir ya da yardımmasasi@stgm.org.tr adresine mail atabilirler.

Yardım masasından detaylı destek almak isteyen kurum temsilcileri ve aktivistlerin başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.