AnasayfaGirişimcilikİnovasyon

SUCOOL 2017 2.Dönem Başvuruları Açıldı

SUCOOL 2017 2.Dönem Başvuruları Açıldı

İnovasyon bazlı girişimleri destekleyen bir ön kuluçka merkezi olan SUCOOL’un 2017 yılı 2.dönem başvuruları başladı. 

Türkiye’nin en inovatif ve girişimci üniversitesi seçilen Sabancı Üniversitesi’nin, MIT ve Singapur Üniversitesi işbirliğiyle başlattığı inovatif girişimleri mentorluk, eğitim, iş geliştirme ve ofis alanıyla destekleyen SUCOOL’a, teknoloji tabanlı tüm girişimciler başvurabiliyor.

Kasım ayında proje başvuruları toplanıp Aralık ayında 5 ile 10 arası proje desteklenmeye başlanacak.

SUCOOL Ön Kuluçka Merkezi Programı dört aşamadan oluşuyor:

Girişimciler, Aralık – Şubat aylarında gerçekleştirilecek SUKur eğitim ve mentorluk döneminde, doğru pazara, doğru ürünü, doğru ekip ve doğru işmodeliyle kurgulamayı öğreniyorlar.

Mart-Mayıs aylarındaki SUYap döneminde ise oluşturulan planı mentorların destekleriyle uygulamaya geçiriyor ve planı öğrendikleriyle geliştiriyorlar.

Haziran ayındaki SUSat döneminde ise geldikleri aşamayla ilgili ekosisteme ve yatırımcılara sunum yapıyorlar.

Programın son aşamasında seçilen bir proje MIT Üniversitesi’nin,  diğer bir proje de Singapur Üniversitesi’nin Girişimcilik Kamp ve Yarışmaları’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanıyorlar, bu eğitimlerin sonunda uluslararası yatırımcılara sunum yapıp ödüller için yarışıyorlar.  2013 yazında Singapur Üniversitesi ve MIT’ye giden  takımlar 15bin değerinde dolar ödüllerle geri döndüler.  

Türkiye’nin önde gelen ve genişleyen SUCOOL mentor havuzu arasında 212 Yatırım Fonu’ndan Ali Karabey, Numan Numanbayraktaroglu, Dilek Dayındarlı; Cloudarena CEO’su Arden Argopyan, Vistek CEO’su Aytül Erçil, Venturro CEO’su Burak Yaman, 3TS Fon Başkan Yardımcısı Elbruz Yılmaz, GEDS CEO’su Gülay Ozkan, Turkishwin kurucusu Melek Pulatkonak, Yemeksepeti CIO’su Melih Ödemiş, Procter & Gamble Bruksel Arge Yöneticileri’nden Merih Pasin, İnovent CEO’su Ömer Hızıroğlu, PEAK Games CEO’su Sidar Şahin yer almaktadır.

Sabancı Üniversitesi öğrencileri, araştırma görevlileri ve mezunlarının yer aldığı ekiplere katılım önceliği tanınan SUCOOL dışarıdan başvurulara da açık.  Programda pazarda bir ihtiyacı karşılayan, mevcut ürün ve hizmetlerden daha iyi modeller sunan, büyük pazarları ve sürdürülebilir iş modellerini hedefleyen proje ve ekipler destekleniyor.  Bir ekip, iş modeli ve yol haritası olması, ürün ve müşteri taraflarında aşama kaydedilmiş olması aranan diğer kriterleri oluşturuyor.

Global Girişimcilik Haftası kapsamında SUCOOL’u katılımcılara tanıtmak amacıyla toplantılar düzenlendi:

Bunlardan biri, 19 Kasım Salı 18:30-21:30 saatleri arasında Sabancı Üniversitesi’nin Tuzla’daki kampüsünde, diğeri ise 21 Kasım Perşembe 19:00-22:00 saatleri arasında Sabancı Üniversitesi’nin Karaköy’deki binasında gerçekleştirilecek.

Başvuru için tıklayınız.

Kaynak