AnasayfaSürdürülebilir KalkınmaSürdürülebilirlik

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri İçin Etki Hızlandırıcı Platformu Çağrıya Çıktı!

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri İçin Etki Hızlandırıcı Platformu Çağrıya Çıktı!

T.C. Dışişleri Bakanlığı, Bill&Melinda Gates Vakfı, UNDP ve Limak Vakfı ortaklığında hayata geçirilen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için Etki Hızlandırıcı projesinin (SDG Impact Accelerator) web sitesi açıldı!

SDG Etki Hızlandırıcısı (SDGia), “sistem girişimcileri” ve ölçekte etkili olan yenilikçilerin güçlendirilmesine odaklanan çok paydaşlı bir platform tarafından oluşturulan küresel bir hızlandırıcıdır.

Küresel kalkınma gündeminde bir ilk olacak Etki Hızlandırıcısı, BM tarafından belirlenen küresel hedeflere ulaşılması amacıyla kamu-özel sektör ve sivil toplum arasında sürdürülebilir bir iş modeli üzerinden tasarlanmış etkin iş birliğini öngörüyor.

Sitenin açılmasıyla birlikte Sürdürülebilir Küresel Hedefler kapsamında dünyamızda yaşanan zorluklara karşı çözüm üretilmesi adına yerel ve küresel tüm yenilikçilerin katılmasına imkan sağlayan bir çağrıya çıkıldı.

SDG Impact çağrısı, yoksulluk, su ve sanitasyon gibi sorunlara çözüm öneren herhangi bir teknoloji, hizmet veya ürün üzerinde çalışan kişiler için açıktır.  Eğer siz de buluşlarınızı ve fikirlerinizi ticarileştirmeyi ve sürdürülebilir iş modelleri oluşturmayı hedefliyorsanız tüm uluslararası veya yerel ekiplerden gelecek başvuruya açık olan bu çağrıya başvurabilirsiniz.

Çağrıya son başvuru tarihi: 24 Haziran 2019

Detaylı bilgi almak ve çağrıya başvuru yapmak için sdgia.org sitesine ulaşabilirsiniz.