AnasayfaEkolojiSürdürülebilir Kalkınma

Suyu korumak için su sürdürülebilirlik skoru

Suyu korumak için su sürdürülebilirlik skoru

Aqverium ve Leo Burnett’in yarattığı su sürdürülebilirlik skoru, markaları su kullanımında şeffaflığa ve su dostu olmaya çağırıyor.

Ürünlerin üretiminden tüketiciyle buluşturulmasına uzanan süreçte tonlarca su kullanılıyor. Sınırlı ve yeri doldurulamaz bir kaynak olan suyun verimli, sürdürülebilir ve adil kullanımı, bireylerin olduğu kadar kurumların da sorumlulukla hareket etmesi gereken bir konu.

Hindistan’da AquaKraft Group Ventures bünyesindeki dijital su bankası Aqverium ve ajansı Leo Burnett, hem su dostu markaların diğerlerinden ayrışmasını hem de tüketicinin bilinçli tercihler yapmalarına sağlamaya yönelik bir adım atarak su sürdürülebilirlik skorunu oluşturdu.

Su sürdürülebilirlik skoru, herhangi bir ürünün üretim sürecinde suyun hangi kaynaktan elde edildiğini, nasıl kullanıldığını, israf edildiğini ya da geri dönüştürüldüğünü 1’den 100’e kadar skorlarla gösteriyor. Su damlası şeklinde sembolize edilen bu skor markaların ürünleri için yalnızca puanlama yapmakla kalmıyor, markaları verimli su kullanımı konusunda şeffaf olmaya, skorlarını yükseltmeye ve su dostu olmaya teşvik ediyor.

Su damlası sembolü; vegan sertifikası ya da geridönüşüm gibi diğer sembollerle birlikte ürün ambalajlarında ya da etiketlerinde yer alabiliyor. Aqverium ve Leo Burnett Hindistan’ın başlattığı bu inisiyatif, tüketicilere daha sürdürülebilir ürünleri seçme olanağı da tanıyor.

Lansmanı 25 Temmuz’da gerçekleşen girişimde Leo Burnett ve AqVerium ile işbirliği yapan ilk marka ise Bangalore Uluslararası Havaalanı oldu.

Leo Burnett Güney Asya CEO’su, CCO’su ve Publicis Groupe Hindistan Kreatif Konsey Başkanı Rajdeepak Das, “Ajans olarak yaratıcılığın esas gücünün dünyanın gerçek sorunlarına çözüm getirmek olduğuna inanıyoruz. Su krizi çoktandır kapımızda. Bir markanın su konusunda gerçekte ne kadar pozitif olduğuna dair türünün ilk örneği olan su sürdürülebilirlik skorunu benimsemek, suyun gelişigüzel kullanımında şeffaflık ve hesap verebilirlik getirebilir. Bu bir girişimin ötesinde, Dünya’nın  en önemli kaynaklarından suyu kurtarmaya yardımcı olarak milyarları etkileme ve bizi su pozitif bir geleceğe götürme potansiyeline sahip gerçek bir insanlık fikridir” diyor.

Su krizi için acil harekete geçmemiz gerektiğini söyleyen AquaKraft Group Ventures Başkanı ve CEO’su Dr. Subramanya Kusnur ise, “İklim hakkında çokça konuşuluyor ama su bu anlatının dışında kalıyor. Sürdürülebilirlik konusundaki etkili çalışmalarıyla bilinen Leo Burnett ile mesaj vermekle yetinmeyip aynı zamanda harekete de geçiren bir işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. Su dostu uygulamaların haritasını oluşturduk. Markaların su sürdürülebilirlik skoru için taahhütte bulunmalarını sağlamak, suyun korunması konusunda oyunun kurallarını değiştirebilir” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: MediaCat

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: