AnasayfaGenelGirişimcilik

‘The Cuisine of LIFE (Hayatın Mutfağı): Türkiye’nin Yeni Mutfak Girişimcileri için Tarifler ve Hikayeler’ kitabının lansmanı yapıldı!

‘The Cuisine of LIFE (Hayatın Mutfağı): Türkiye’nin Yeni Mutfak Girişimcileri için Tarifler ve Hikayeler’ kitabının lansmanı yapıldı!

Yeni bir kültürün keşfi genellikle damaklarımız vasıtasıyla olur. Türkiye’nin yeni mutfak girişimcilerini tanımanın en iyi yolu size göre de  yine onların imzasını taşıyan yemekleri tanımaktan geçmiyor mu?

Bir yıldan fazla süredir LIFE Projesi ve Mutfak Sanatları Akademisinin iş birliğiyle raflardaki yerini alan yemek kitabı ‘The Cuisine of LIFE’ Türkiye, Suriye, Irak, Yemen, Mısır, Cezayir ve Ürdün gibi şehirlerden, 24 katılımcıya ait, 58 yöresel tarifi içeriyor.

6 Şubat’ta Mutfak Sanatları Akademisi’nde lansmanı gerçekleştirilen ‘The Cuisine of LIFE’ yemek kitabı, uluslararası gıda endüstrisinin lider akılları ve sektörün Türkiye’deki  yükselen yıldızları tarafından paylaşılan bilgi, hikaye ve aşçılık hazinelerinin derlendiği benzersiz bir koleksiyon olarak adlandırılıyor.

7 ülke, 28 hikaye, 58 tarif…

Tariflerin şekillenmesinde LIFE Projesi’nin parçası olan geniş girişimci camiasının üyelerinin önemli katkıları oldu. 58 tarif içeren kitap, mülteci ve ev sahibi toplulukların yemek kültüründeki önemli rollerine ışık tutarak LIFE Projesi ile hayatlarına dokunulan bu isimlerin hikayelerini anlatıyor.

İngilizce basılan ‘The Cuisine of LIFE’ yemek kitabını Mutfak Sanatları Akademisi’nin Maslak merkezinden satın alabilir ya da ABD’den sipariş vermek isteyenler satın alma linkini kullanabilirler.

Gıda Girişimcileri Aracılığıyla Yeni Geçim Projesi (LIFE PROJECT) Nedir?

Uluslararası Özel Girişim Merkezi (CIPE), Uluslararası Kalkınma Yönetimi (IDEMA), Stimson Merkezi, Mutfak Birliği ve Michigan Üniversitesi William Davidson Enstitüsü tarafından oluşturulan LIFE Projesi, global mülteci krizleri için çözüm adresi olarak gösteriliyor. Proje ile mülteciler için gıda girişimciliği, geçim kaynaklarının geliştirilmesi, girişimci inkübasyonu, Mersin ve İstanbul’da gıda girişimcilik merkezleri aracılığıyla sosyal uyum, gastrodiplomasi etkinlikleri ve proje yemek kitabının basılması gibi konular destekleniyor.