AnasayfaGenelKalkınma

TÜBİTAK AR-GE Projeleri Destekleme Programı

TÜBİTAK AR-GE Projeleri Destekleme Programı

Küresel çapta teknolojinin her geçen gün geliştiği, ülkeler ve bölgeler arası ilişkilerin giderek arttığı ve iç içe geçtiği bir dönemden geçilmektedir. Teknoloji ve inovasyonun kolaylaştırdığı günlük hayatlarımız bir diğer açıdan kurumsal ve bireysel konularda güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyor.

TÜBİTAK AR-GE Projeleri Destekleme Programı kapsamında çıkılan çağrı ile Bilgi Güvenliği – Siber Güvenlik alanlarında güçlü ve yenilikçi AR-GE faaliyetleri teşvik edilecek. Çağrı kapsamında donanımsal, yazılımsal ve algoritmik projelerin hayata geçirilmesi hedeflenmektedir.

Teknoloji ile artan bilgisayar gücünün meydana getirdiği güvenlik sistemleri her geçen gün daha fazla karmaşık bir yapıya evrilmekte ve bu yapılarda yüksek saldırıların yapılması ihtimalini artırmaktadır. Bu çağrı kapsamında önerilecek projelere “1003-Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı” kadı altında destek verilecektir.

İki aşamadan oluşan çağrı için 1. aşama başvurularına 1 Nisan 2016, 2. aşama için ise 17 Temmuz 2016 tarihleri çevrim içi başvurunun kapanış tarihleri olarak belirlenmiştir.

Çağrısı yapılan destek programı ile ilgili çağrı metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.