AnasayfaKadınFonlar

Türk-İsveç İşbirliği Cinsiyet Eşitliği Fonu Başvuruya Açıldı

Türk-İsveç İşbirliği Cinsiyet Eşitliği Fonu Başvuruya Açıldı

Türk-İsveç İşbirliği Birimi, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda faaliyetler yürüten sivil toplum örgütlerini kapsayan 100.000 Türk Lirası değerindeki fon çağrısını geçtiğimiz günlerde açıkladı.

2001 yılından beri İsveç Başkonsolosluğu içerisinde Türkiye ve İsveç arasındaki işbirliğini güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren Türk-İsveç İşbirliği Birimi, cinsiyet eşitliği konusunda faaliyetler yürüten sivil toplumlara yönelik bir fon çağrısını kamuoyuna sundu. Fon kapsamında yapılacak projeler genel olarak kadınların toplum içerisindeki pozisyonlarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Bunun yanı sıra, herhangi bir ayrım gözetmeksizin cinsel hakları teşvik etmeyi ve kadına karşı tacizin önüne geçecek projelerde fon kapsamında değerlendirilecektir.

Çağrıya sivil toplum örgütlerinin yanı sıra, vakıflar, düşünce kuruluşları, akademik kurum ve kuruluşlarda başvuru yapabileceklerdir. Son başvuru tarihi 15 Nisan 2016 olarak belirlenmiş olup, başvuru sonuçları 13 Mayıs 2016 tarihinde açıklanacaktır. Başvurulacak projelerin süresi 1 yılı geçmemelidir.

Çağrı için detaylı bilgiye ve başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.