AnasayfaÇocukGöç ve Mülteciler

“Türkçe Bilmediğim İçin Ödevlerimi Yapamıyordum”

“Türkçe Bilmediğim İçin Ödevlerimi Yapamıyordum”

Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Bölümü’nden bir grup öğrenci dersleri kapsamda Suriye Mülteci çocuklara yer vererek, onların eğitim sorunlarını içeren ‘Çocuklar Sayı Değildir’ ve ‘Suriyeli Çocukları Eğitime Kazanmak’ adıyla iki kısa belgesel çekti.

‘Çocuklar Sayı Değildir’ belgeseli İstanbul’a zorunlu olarak gelen sekiz mülteci çocuğun savaş hikayelerine odaklanıyor. Dilini bilmedikleri bir ülkede eğitim almaya çabalayan çocuklar, gündelik hayatta yaşadıklarını belgesel aracılığıyla dile getiriyorlar. Ayrıca belgesel çocukların gelecek hayallerine ve geçmiş özlemlerine de ev sahipliği yapıyor.

‘Suriyeli Çocukları Eğitime Kazanmak’ belgeseli ise İstanbul’da yardımsever bir Filistinli tarafından hayata kazandırılan ve Suriyelilerin geçici eğitim merkezi konumundaki okula odaklanıyor. Okulda çalışan öğretmenler de öğrenciler gibi Suriye’den göç ederek İstanbul’da yeni bir hayat kurmak hayaliyle gelmişler. Bu açıdan belgesel, öğretmenlerin içerisinde bulundukları durumu açıkça gözler önüne seriyor.

Çocuklar Sayı Değildir belgeselini izlemek için tıklayınız.

Suriyeli Çocukları Eğitime Kazanmak belgeselini izlemek için tıklayınız.