AnasayfaSürdürülebilir KalkınmaTeknoloji ve Kalkınma

Türkiye İnovasyon Merkezi Açıldı!

Türkiye İnovasyon Merkezi Açıldı!

Yerel inovasyon gelişimine destek olacak GE Türkiye İnovasyon Merkezi açıldı.

General Electric (GE) Türkiye İnovasyon Merkezi geçtiğimiz ay İstanbul Teknopark’ta açıldı. Açılışa; GE Dijital Dünya Başkanı Bill Ruh, GE Orta Doğu-Kuzey Afrika ve Türkiye İnovasyon Başkanı Rania Rostom ile GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy katıldı.

Türkiye’nin, büyüyen ekosistemi dolayısıyla bölgede sahip olduğu inovasyon potansiyeline vurgu yapılan açılışta, Türkiye İnovasyon Merkezi’nin ekosistem içerisinde yerel inovasyonu teşvik etmek, endüstrilerin karşılaştıkları zorlukların aşılmasına yardımcı olmak ve üretim teknikleri ile endüstriyel çözümler üretmek amacıyla kurulduğu ifade edildi.

GE Türkiye İnovasyon Merkezi’nin odaklanacağı konularda; yenilenebilir enerji, akıllı şebekeler, LED, sağlık ve yaşam bilimleri endüstrilerinde yerel inovasyon öne çıkıyor.

Merkezde; tam donanımlı bir Sağlık ve Yaşam Bilimleri Laboratuvarı; enerji, sağlık, havacılık, su, petrol, gaz, ulaşım ve aydınlatma sektörlerine dair bilgiler içeren Garaj atölyesi ve GE patent kitaplığı bulunuyor.

Söz konusu merkez ayrıca, dünya çapında sekizinci inovasyon merkezi olma özelliği taşıyor.