AnasayfaEğitimGenç

Türkiye’de Toplumsal Hafıza ve Geçmişle Yüzleşme Çalışmaları Güz Okulu Başvuruları Açıldı

Türkiye’de Toplumsal Hafıza ve Geçmişle Yüzleşme Çalışmaları Güz Okulu Başvuruları Açıldı

Karakutu Derneği tarafından düzenlenen, UMVERTEILEN! Vakfı ve Açık Toplum Vakfı tarafından desteklenen Türkiye’de Toplumsal Hafıza ve Geçmişle Yüzleşme Çalışmaları Güz Okulu Başvuruları Açıldı.

Toplumsal Hafıza ve Geçmişle Yüzleşme konularında kendisini geliştirmek isteyen gençlerin katılımına açık olan etkinlik 30 Eylül – 7 Ekim 2017 tarihleri arasında Afacan Kültürlerarası Buluşma Merkezi’nde yapılacak. 

Karakutu Derneği olarak düzenlenen Güz Okulu’nda gençlerin toplumsal hafıza ve geçmişle yüzleşme çalışmaları alanında, Türkiye’de ve dünyada yapılan çalışmalara dair bilgi edinmesini, sahadaki çalışmaları ve aktörleri tanımasını ve bu alanla ilgili, bu konuda çalışan akranlarıyla, akademisyenlerle ve sivil toplum çalışanlarıyla tanışması hedefleniyor.

Yedi günlük Güz Okulu programı, akademisyen ve sivil toplum çalışanları/aktivistleri tarafından toplumsal hafıza ve geçmişle yüzleşme alanlarında verilecek seminerler, gençlerin kapasitelerinin güçlendirilmesini hedefleyen atölye çalışmaları, film gösterimleri ve dış mekân aktiviteleriyle dolu geçecek. Ayrıca katılımcıların bilgi ve yetenekleri doğrultusunda katkı sağlayabilecekleri sunumlar ve tartışma oturumları da Güz Okulunun programına dahil olacak. 

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Kaynak