AnasayfaEkoloji

UPS Vakfı’nın en güncel Sosyal Etki Raporu’ndan en iyi 5 çıkarım

UPS Vakfı’nın en güncel Sosyal Etki Raporu’ndan en iyi 5 çıkarım

“Çalışmalarımız, toplumlar üzerinde bir etkiye sahip ve UPS’in iş stratejisinin ayrılmaz bir parçası.” diyen Sosyal Etki ve The UPS Foundation Başkanı Nikki Clifton, şöyle devam ediyor: “Hayatları değiştirdiğimizi ve insanlara önem verdikleri şeyleri ulaştırdığımızı söylemekten gurur duyuyorum.” 

Geçen yıl beş konuda yarattıkları etkilerden birkaç örnek şöyle:

  1. Afetlerde destek verdiler: 2022’de Ian Kasırgası, Fiona Kasırgası ve Pakistan’daki sel felaketleri dahil olmak üzere 45 afet ve krizde mağdurlara yardımcı olmak üzere 76 ülkede afet müdahalesinde bulunmak için lojistik uzmanlıklarından ve küresel ağlarından yararlandılar. Ülke içinde yerinden edilmiş Ukraynalı ailelerin yanı sıra çevre ülkelerdeki mülteciler için 2 milyon $’ın üzerinde yardım ve kurtarma desteği sağladılar. Ayrıca, öncelikli olarak ihtiyaç duyulan malzemeleri ulaştırmakla görevli kuruluşları desteklemek için dünyanın dört bir yanından eğitimli UPS çalışanları gönderdiler. 
  2. 2022’de, UPS çalışanları altı kıtada 2 milyon saatlik gönüllü çalışma yaptı. İş birliğine dayalı çabalarla, dünyanın dört bir yanındaki topluluklarda 2030’a kadar 30 milyon saatlik gönüllü çalışma taahhüdünü gerçekleştirme yolunda ilerliyor. UPS çalışanları toplulukları önemsiyor, insanları bir araya getiriyor ve engelleri aşıyor. 
  3. Eşitliği erişilebilir girişimciliğin ve eğitimin merkezine koyan The UPS Foundation, yeterli hizmet alamayan topluluklardaki çeşitli öğrencilere her yıl üniversite bursları sağlamakta. Üniversiteye ve kariyer yolculuğuna başlayan genç yetişkinleri burs ve finansal yardım fırsatlarıyla destekliyor ayrıca bu desteği UPS çalışanlarına da vermekte. Son beş yılda, yalnızca 2022’de 1,8 milyon $ dahil olmak üzere, UPS çalışanlarının üniversite öğrencisi çocukları için burs fonuna 10,9 milyon $’dan fazla yatırım yaptı. 
  4. Kadınlara ait işletmelerin büyümesine yardımcı olan The UPS Foundation, Uluslararası Ticaret Merkezi, yerel yönetimler, federal kurumlar ve eyalet kurumlarının iş birliğiyle hayata geçirilen Kadın İhracatçılar Programı, UPS’in ticaret alanındaki uzmanlığının kadın girişimcilerle paylaşılmasını sağlıyor. Program bugüne kadar dünya çapında 107.000’den fazla kadını ve çeşitli küçük işletme sahiplerini destekledi. Kadın işletme sahiplerine küresel pazarda rekabet edebilmeleri için finansman erişim ve dijital araçlar sunuyor, daha önce kapalı olan yeni pazarlara ulaşmalarına yardımcı oluyor. 
  5. Daha yeşil bir gelecek inşa etmek için çalışan The UPS Foundation, hava kalitesini iyileştirmek ve dünya çapında daha fazla yeşil alan yaratmak için 2030 yılına kadar 50 milyon ağaç dikmeyi taahhüt etti. Arbor Day Foundation, The Nature Conservancy, 1t org, Neighborhood Forest ve diğer kuruluşlarla iş birliği yaparak taahhütlerini yerine getiriyor, şehirlerde ve gelişmekte olan ülkelerdeki insanların sağlığını ve yaşam kalitesini iyileştiriyor. 

2050 yılına kadar karbon nötr olma misyonu için çalışmakta olan The UPS Foundation, World Resources Institute’ün (Dünya Kaynakları Enstitüsü) UPS’in karbondan arındırma stratejisine veri sağlayan temiz yakıt araştırmasını neredeyse on yıldır finanse ediyor. Küresel ayak izi ve 220’den fazla ülke ve bölgedeki müşterilerimizle iklim değişikliği, hava kalitesi ve diğer sosyoekonomik zorlukları görerek, sürdürülebilir yeniliklere yön vermeye devam ediyorlar. 

“Dünya çapındaki 500.000’den fazla UPS çalışanı sayesinde topluluklar ve çevre için önem taşıyan işler yapıyoruz.” diyen Başkan Yardımcısı, Kurumsal İlişkiler ve Sürdürülebilirlik Direktörü Laura Lane sözlerini şöyle sürdürüyor: “Müşterilerimiz, tedarikçilerimiz, kamu ve özel sektör ortaklarımız ve çalışanlarımızla birlikte daha sürdürülebilir, dayanıklı ve kapsayıcı bir dünya yaratabiliriz.”

UPS Vakfı’nın en güncel Sosyal Etki Raporuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

Kaynak: UPS Vakfı

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: