AnasayfaKadınÇalışma Koşulları

%79 yeterli değil, kadınlar daha fazlasını hak ediyor!

%79 yeterli değil, kadınlar daha fazlasını hak ediyor!

Bir mikrodalga fırının veya diş macunu tüpünün yüzde 21’ini keserseniz, aynı şekilde çalışmaz veya hiç işe yaramaz. Kadınlara erkeklerden ortalama %21 daha az ödeme yapan şirketlerin hikayesi de bu şekilde görülebilir.  Jet.com, Eşit Ücret Günü sebebiyle sattığı ürünlerin %21’ini keserek, bu konuya dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Jet.com, sitesinde sattığı çeşitli ürünlerin %21’ini eksilttiği bir Facebook Live uygulamasına ev sahipliği yaptı. Jet.com, aynı zamanda ana sayfasının %21’ini “% 79 yetmiyor” mesajıyla da kapladı. Kadınlar daha fazlasını hak ediyor “diyen sitede, başkan Liza Landsman’ın toplumsal cinsiyet farkına dair müşterilerin nasıl katılım sağlayabileceğini açıklayan bir mektubuyla bağlantı kurdu.

Landsman, “Cinsiyetler arası maaş farkları hala önemli bir sorun ve insanların bilmediği bir şey değil, inanılmaz” dedi. “Bu hareketimiz insanların sorunu görselleştirmesi için kolay bir yol. Bu konuya dikkat çekmek için biz böyle adım attık” şeklinde bir açıklama yaptı.

Jet.com geçen sene, cinsiyete bakılmaksızın belirli bir görevdeki tüm çalışanlarına eşit ücret ödenmesine dair şirket çapında ödeme terimleri geliştirdi. Şirket ayrıca L’Oréal ve Unilever ile kadın liderliğindeki yeni teşebbüslere odaklanan Kadın Kurucular Fonu’na bağışta bulunuyor.

Landsman, konu ile ilgili son olarak, “Elbette insanların eşit iş için eşit ücret alması ahlaki bir zorunluluktur, ancak üst yönetimde çeşitlilik yaşadığınızda daha verimli iş elde edersiniz” dedi.

kaynak.