AnasayfaEğitim

Yeşilay 2017 Yüksek Lisans ve Doktora Burs Başvuruları Başladı!

Yeşilay 2017 Yüksek Lisans ve Doktora Burs Başvuruları Başladı!

Yeşilay, üniversitelerde, enstitülerde ve araştırma merkezlerinde Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine burs desteği sağlıyor.

Burstan yararlanmak isteyenlerin tez çalışmasını tütün-sigara, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar ve diğer bağımlılık türleri ile ilgili alanda yapması ve Yeşilay’ın bağımlılık çalışma alanlarına katkıda bulunması gerekmektedir.

Ülkemizde bağımlılıklara dair akademik yayınların istenilen sayıda olmaması bağımlılıkla mücadelede etkin politikaların geliştirilip uygulama mekanizmalarının kurulmasına kadar birçok alanda teorik çerçevenin oluşturulmasında eksikler meydana getiriyor. Bu yüzden Yeşilay, bağımlılıkla mücadelede ulusal ve uluslararası düzeyde kaynak oluşturabilecek, sağlık bilimlerinden sosyal bilimlere kadar birçok alanda hazırlanacak olan nitel ve nicel araştırmaların desteklenmesi için 2014 yılından bugüne Lisansüstü Tez Araştırma Bursu Destek Programı ile bağımlılıklar alanında yapılacak tez çalışmalarına destek veriyor.

Yeşilay Lisansüstü Burs Programı kapsamında yalnızca aşağıda yer alan çalışma alanlarına yönelik tez çalışmaları değerlendirmeye alınmaktadır.

  • Tütün Bağımlılığı
  • Uyuşturucu Madde Bağımlılığı
  • Alkol Bağımlılığı
  • Teknoloji Bağımlılığı
  • Kumar ve diğer davranışsal bağımlılık türleri

Başvuru sahiplerinin;

Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Adli Tıp Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Nörolojik Bilimler ve Psikiyatri Enstitüsü, Çocuk Sağlığı Enstitüsü ve üniversitelerin ilgili uygulama ve araştırma merkezlerindeki yüksek lisans veya doktora programlarından birinde kayıtlı olması şartı aranmaktadır.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Kaynak