AnasayfaİnovasyonYenilenebilir Enerji

%100 Yenilenebilir Enerji Mümkün Mü?

%100 Yenilenebilir Enerji Mümkün Mü?

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Kulübü (İTÜ EMK) tarafından bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Uluslararası Temiz Enerji Günleri (TEG’16) 10-11 Mart 2016 tarihlerinde İTÜ Süleyman Demirel Kültürel Merkezi’nde.

Uluslararası Temiz Enerji Günleri, enerjiye olan talebin artışından dolayı yenilenebilir, sürdürülebilir ve temiz enerji arayışından ortaya çıkmış olup ve İTÜ Elektrik Mühendisliği Kulübü öğrencileri tarafından 2011 yılından beri yürütülmektedir.

Yeni ve yenilenebilir enerji teknolojileri konusunda farkındalık yaratmak isteyen Uluslararası Temiz Enerji Günleri, Türkiye’nin ve dünyanın durumunu sektörel ve akademik olarak inceleme hedefi taşıyor. Etkinlik bu amaç doğrultusunda akademisyen, yatırımcı, öğrenci, bürokrat ve şirket yetkililerini buluşturarak sektör içerisindeki iletişimi güçlendirme misyonunu da edinmiş durumda.

“Yüzde yüz yenilenebilir enerji mümkün mü?” sorusuna yanıt arayan bu seneki TEG’16’nın başlıca odaklanacağı alanlar ise şöyle: Rüzgar Enerjisi,Güneş Enerjisi, Enerji ve İnovasyon, Enerji Piyasası ve Ticareti, Elektrikli Araçlar, Enerji Yönetimi-Verimliliği, Diğer Alternatif Enerji Kaynakları (Dalga Enerjisi, Nükleer Enerji, Hidrojen Enerjisi, Jeotermal Enerji, Biyokütle Enerjisi)

Enerji kaynaklarının daha verimli kullanılması konusunun altının çizileceği bu seneki temiz enerji günlerinde, kısa ve uzun vadedeki enerji politikaları da masaya yatırılacak.

Ön kayıt yaptırmak için tıklayınız.