AnasayfaKalkınmaSürdürülebilir Kalkınma

EYDK Etki Yatırımı Zirvesi 23-24 Mayıs tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde Düzenlenecek

EYDK Etki Yatırımı Zirvesi 23-24 Mayıs tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde Düzenlenecek

Türkiye’de etki yatırımı modelinin gelişmesini ve iyi işleyen bir etki yatırımı ekosisteminin oluşturulmasını hedefleyen Etki Yatırımı Danışma Kurulu (EYDK), sektörün önde gelen kurumlarıyla iş birliği yaparak bu amaca ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye’nin etki yatırımı hikayesini şekillendirmek ve ileriye taşımak için çalışan EYDK, her yıl düzenlenmesi planlanan EYDK Etki Yatırımı Zirvesinin ilkini 23-24 Mayıs tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştiriyor.

EYDK Etki Yatırımı Zirvesi, Türkiye sınırları içinde ve ötesinde etki yatırımının hızla gelişen ekosistemini keşfetmek ve yeni işbirlikleri kurmak için fırsatlar sunuyor.

EYDK, etki ekonomisine yön veren alanında lider ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların konuşmacıları, etki sermayesi yöneticileri, kamu ve özel sektör temsilcileri, uluslararası ve ulusal yatırımcılar ile kalkınma finans ve diğer finansal kuruluşların temsilcilerini, Etkiyi Hızlandırmak: Geleceği Şekillendir, Birlikte Dönüştür teması çerçevesinde bir araya getiriyor.

Zirvenin ana sponsoru T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olurken, sponsorlar arasında Etkiyap, IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding A.Ş., Kale Grubu, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş., Kızılay Etki Yatırım ve Danışmanlık A.Ş., Letven Capital, Maxis Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş. ve Turkven Private Equity bulunuyor.

EYDK Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Müderrisgil, zirveyle ilgili şunları söylüyor:

“Çoklu krizler yaşadığımız günümüz dünyasında, ekonomik, sosyal ve çevresel etkiyi yatırımın merkezine alan etki yatırımlarını, yönetim kararlarımızda ve iş modellerimizde etkiyi benimsememiz zorunlu hale geldi. Sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluğu önemseyen kurumların sayısı da giderek artmaya devam ediyor. Bu bağlamda zirve, etki sermayesi arzı ve talebi, yer odaklı etki yatırımı, sosyal etki, etki şeffaflığı, etki tahvilleri gibi birçok konuyu derinlemesine inceleyerek, yenilikçi bir yatırım modeli olan etki yatırımları konusunda bakış açısı sunuyor.”

Zirvede, “Etki Sermayesi Talebi: Değişen Dünyanın İhtiyaçlarını Karşılamak” başlıklı panel, IDEMA, İhtiyaç Haritası ve INOGAR Kurucu Ortağı Dr. Ali Ercan Özgür’ün moderasyonunda; İstasyon TEDÜ Genel Koordinatörü Sinem Güravşar, Impact Hub Kurucu Ortağı Ayşe Sabuncu, Rally Assets Kıdemli Uzmanı Sıla Baştürk Ağıroğlu’nun konuşmacılığında gerçekleşecek.

Sivil toplum dünyasına önemli katkılar yapmış ve EYDK Etki Yatırım Zirvesi kapsamında konuşmacı olarak yer alması planlanan Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır için anma gerçekleştirilecek.

Detaylı zirve programı ve kayıt için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: