AnasayfaDezavantajlı GruplarYönetişim ve Kentler

“12 Ayda Neler Oldu?”

“12 Ayda Neler Oldu?”

TÜSEV tarafından, aldıkları desteklerle STK’ların 12 ayda neler yaptıkları hakkında bilgi vermek üzere bir rapor yayınlandı.

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV), 2014 yılında gerçekleştirilen Destekle Değiştir etkinliğine katılan sivil toplum kuruluşlarının (STK) aldıkları desteklerle 12 ayda neler yaptıkları hakkında bilgi vermek üzere “12 Ayda Neler Oldu?” başlığı altında bir rapor yayınladı.

Raporda yer verildiği üzere, STK’ların gerçekleştirdiği üç başarılı projeden biri SineMASAL. Bu proje kapsamında SineMASAL Derneği 2014 yılında kuruldu ve Güneydoğu Anadolu’dan başlamak üzere, köylerin sinemaya ulaşması amaçlandı. Destekle Değiştir vasıtasıyla projeye 10.550 TL fon toplandı.

Başarılı olan ikinci bir proje ise “Şiddet Mağduru LGBTİ’lere Acil Destek Hattı Oluşturma Projesi”. Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD) sunduğu bu proje ile LGBTİ eşitliği için insani, bilimsel ve kurumsal altyapı oluşturulması hedeflendi. Şiddet gören LGBTİ’lerin kayıt altına alınabilmesi ve danışmanlık hizmeti almalarına yönelik Acil Destek Hattı için Destekle Değiştir kapsamında 12.100 TL bağış toplandı.

Raporda yer verilen üçüncü proje de Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği’nin (TTM) geliştirdiği “Çocuklara Ritim Atölyesi” projesi oldu. Çocukların bedensel gelişimine ve denge sorunlarına yönelik poliritimler, karmaşık kompozisyonlar ve koreografilerle çalışmalara başlandı; Barış için Müzik Vakfı ile bir müzik kampı gerçekleştirildi. Destekle Değiştir, söz konusu projeye 13.700 TL fon toplanmasını sağladı.