AnasayfaSürdürülebilir KalkınmaUluslararası Kalkınma

Şehir Bazında Yaşam Kalitesi Sonuçları Açıklandı

Şehir Bazında Yaşam Kalitesi Sonuçları Açıklandı

Mercer Mobility tarafından yapılan bir araştırma sonucunda, 230 şehrin yaşam kalitesi düzeyini gösteren liste açıklandı.

Finans, güvenli emeklilik, sağlık, üreticilik ve çalışma hayatı ilişkileri konularında danışmanlık hizmetleri veren uluslararası Mercer Mobility bir anket çalışması yaptı. Bu çalışma sonucunda, dünya genelinden 230 şehrin yaşam kalitesi sıralamasını ortaya koydu.

Mercer Mobility bu ankette şehirlerin; bölgesel ve küresel bağlamda kamusal altyapıya, ulaşıma ve yetenek akışına bağlılık; ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel kapsamda rekabetçilik; yabancılar, turistler, küresel yetenekler, sermaye yatırımları ve çok uluslu şirketlerin birçoğuna göre çekicilik; ve sahip olduğu özellikleriyle başka şehirlere göre farklılık durumları incelendi.

ABD ve Almanya gibi, birkaç şehirle listede yer bulan ülkeler arasında Türkiye İstanbul şehriyle listeye girdi; İstanbul, Sao Paulo’nun (Brezilya) ardındaki ve Lima’dan (Peru) önceki 122’nci sıraya yerleşti. En iyi yaşam standartlarına sahip şehir olarak Viyana (Avusturya) birinci sırada, Bağdat (Irak) ise son sırada yer aldı.

Tüm listeye buradan erişim sağlayabilirsiniz.