AnasayfaKentler ve Yerel KalkınmaUlaşım

14 Avrupa Şehrinin Bisiklet Politikaları Kitaplaştırıldı

14 Avrupa Şehrinin Bisiklet Politikaları Kitaplaştırıldı

Bisikletli Şehirler, 14 Avrupa şehrinde bisiklet politikalarını inceliyor. Editörlüğü Ruth Oldenziel, Martin Emanuel, Adri Albert de la Bruhèze ve Frank Veraart tarafından yapılan kitap ayrıca bisiklet dostu şehirlerin tarihsel olarak nasıl bu konuma geldiğini analiz ediyor.  

20.yüzyılın başlarından itibaren şehir içi ulaşımda kullanılan bisiklet alanındaki gelişmeler; politikacıların, mühendislerin, bisikletçilerin ve sivil toplumun aktiviteleri kapsamında inceleniyor. Amsterdam, Utrecht, Enschede, Eindhoven, Güney Limburg, Anvers, Kopenhag, Hannover, Stokholm, Malmö, Bazel, Manchester, Budapeşte ve Lyon şehirlerini inceleyen kitap, şehir plancıları, politika yapıcılar ve genel olarak konuyla ilgilenenler için kritik bir önem taşıyor. Bu kitapla beraber, uluslararası bir araştırma programı olan Sürdürülebilir Şehir Mobilitesi, harekete geçiriliyor.

Kitap bir çok kentte bisiklet kullanımının gelişmesini kentleşmeye, alternatif hareketlilik seçeneklerinin varlığına, trafik düzenlemelerine, sivil toplum hareketliliklerinin güçlenmesine ve bisikletin kültürel hayattaki varlığına bağlıyor.

Kitap hakkında detaylı bilgi ve kitabı satın almak için tıklayınız.