Anasayfaİklim DeğişikliğiKüresel Isınma

Sıcaklık Sıçramaları Haritalandırıldı

Sıcaklık Sıçramaları Haritalandırıldı

Şu ana kadar kaydedilmiş olan en sıcak yıl olan 2016’da en büyük sıcaklık sıçramaları yaşanan bölgeler Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Ulusal Çevre Bilgileri Merkezi tarafından haritalandırıldı.

2016’nın ilk altı ayı, şu ana kadar kaydedilmiş olan en sıcak aylar oldu. Sıcaklık artışlarını görselleştirmek üzere dünya genelinde sıcaklık artışları haritalandırıldı. Rekor sıcaklıklar, ortalamanın çok üstünde sıcaklıklar, ortalamanın üstü sıcaklıklar, ortalama, ortalamanın altı soğukluk, ortalamanın çok altı soğukluklar ve rekor soğukluklar, farklı renk kodlarıyla dünya haritası üzerinde işaretlendi.

A.B.D.’deki Ulusal Çevre Bilgileri Merkezi tarafından yayınlanan harita, Ocak – Haziran arasındaki aylarda Avrupa, Afrika, Latin Amerika ve Güney Doğu Asya’da sıcaklık rekoru kırıldığını gösteriyor. El Nino kaynaklı olduğu sıcaklık artışları, sert fırtınalar yaratabilir. Kuzey kutup buz denizinde erimeye sebep olan sıcaklık, iklim değişikliğinin altını çiziyor. 2016’nın gelecek aylarının da sıcaklık rekorları kırması bekleniyor.