AnasayfaYenilenebilir Enerji

2016 Enerji Verimliliği Piyasa Raporu Açıklandı

2016 Enerji Verimliliği Piyasa Raporu Açıklandı

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), üyesi olan 29 ülkede enerji verimliliği alanındaki gelişmeler sayesinde geçen yıl enerji harcamalarında 540 milyar dolar tasarruf sağlandığını kaydetti.

2016 Enerji Verimliliği Piyasa Raporu’na göre başta Çin olmak üzere, dünya genelinde enerji verimliliği alanında gelişmekte olan ülkelerde önemli enerji tasarruflarının sağlandığını belirtildi.

Rapor, enerji verimliliği konusunda küresel olarak hala çok yavaş ilerlemelerin olduğunu ve geçen yılın enerji yoğunluğunun %1,8 oranında azaldığını belirtti. Ayrıca raporda küresel olarak enerji verimliliğinde iyileşme sağlamak istiyorsak bu oranı en az iki katına çıkartmamız gerektiği vurgulandı.

Enerji verimliliği alanında 2000 yılından itibaren kaydedilen ilerlemeler sayesinde aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 29 uluslararası enerji ajansı üye ülkenin, enerji harcamalarında geçen yıldan bu yana 540 milyar dolar tasarruf sağlandığı bildirildi.

Raporda ayrıca ülkelerin küresel ekonomilerinden daha az enerji tüketerek büyümelerini sürdürebileceklerini de belirtildi.