AnasayfaGenel

“18.SECoP Toplantısı: Sosyal Girişimler için Verilerden Yararlanmak” 6 Aralık’ta hibrit olarak gerçekleşti

“18.SECoP Toplantısı: Sosyal Girişimler için Verilerden Yararlanmak” 6 Aralık’ta hibrit olarak gerçekleşti

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Dünya Bankası tarafından yürütülen “Seçilmiş Bölgelerde Yaşayan GKAS ve Türk Vatandaşları için Ekonomik Fırsatların Güçlendirilmesi Projesi”nin kapanış toplantısı olma özelliğini taşıyan “18.SECoP toplantısı: Sosyal Girişimler için Verilerden Yararlanmak” isimli etkinliğindeydik.

6 Aralık’ta 08.30-17.00 saatleri arasında hibrit şekilde düzenlenen bu etkinlikle “Seçilmiş Bölgelerde Yaşayan GKAS ve Türk Vatandaşları için Ekonomik Fırsatların Güçlendirilmesi Projesi”nin sonuçlarını gözden geçirmek, projenin başarısında katkıları olan kuruluşlar ve bireyler ile buluşmak ve onları Türkiye’deki sosyal girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmaya ve iş birliğini sürdürmeye teşvik etmek hedeflendi.

Etkinliğin açılış konuşmaları Türkiye Kalkınma Lideri ve Dünya Bankası Türkiye Baş Ekonomisti Antonio Leon Solano ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Thomas Fjendbo tarafından gerçekleştirildi. Ardından “Sosyal Girişimcilik Yoluyla Kadınlar için İstihdam Yaratma Paneli”, Dünya Bankası Proje Takım Lideri Alina Nona Petric moderasyonunda Gözde Ayanoğlu, Daniela Cicchella, Dr. Ali Ercan Özgür ve Niels Planel’in konuşmacılığında gerçekleşti. Panele Dünya Bankası Baş Ekonomisti Dhushyanth Raju tartışmacı olarak katıldı.

“Başarılı Bir İşgücü Piyasası için Fırsatlar Yaratmak: Türkiye’deki Kritik Meslekler ve Becerilerin Güncel Analizi” oturumu Dünya Bankası Kıdemli Ekonomisti Mattia Makovec ve Yrd.Doç.Dr. Güneş A. Aşık’ın konuşmacılığında gerçekleşti. “Sosyal Kooperatif Ortakları ve Paydaşları için Dönüşüm Yolculuğu” oturumu Ilgaz Gürsoy’un moderasyonunda Serva Erkiz, Selda Bilgin, Raghda Hijazi, Abela Rizvanska Davut, Ayşe Turunç Kanka, Duygu Vatan, Izabela Erşahin ve Nuha Bora konuşmacılığında gerçekleşti.

“Sosyal Girişimcler için Finansman Kaynaklarına Erişim ve Finansal Fırsatlar” oturumu, Ayşe Anak’ın moderasyonunda Aytül Güngör, Tuğçe Söğüt, Birten Akyıldız, Mahfus Çetin, Ferdiye Erdoğam, Sıla Ültanır ve Berivan Eliş’in konuşmacılığında gerçekleşti. Sabah oturumlarının kapanış konuşmasını Avrupa BirliğiTürkiye Delegasyonu İnsani ve Sosyal Kalkınma Sektörü Program Sorumlusu Nurca Tuzcuoğlu gerçekleştirdi.

“18.SECoP Toplantısı: Türkiye’de Sosyal Girişimcilik” oturumu, Gonca Ongan’ın moderasyonunda “Harekete geçme zamanı: Türkiye’de Sosyal Girişimcilik ve Öne Çıkanlar” başlığıyla Berivan Eliş, Nuha Bora, Sinem Gökçe, Amal Chevreau konuşmacılığında gerçekleşti. Sergi alanında interaktif bir köşe oluşturularak AHENK Kooperatifi, BERİ Kooperatifi, EKİP Kooperatifi ve HALKA Kooperatifi’nin ürün ve hizmetlerinin tanıtımı gerçekleştirildi.

“18.SECoP Toplantısı Bölüm 2: Sosyal Kooperatifler için Sürdürülebilirlik” oturumu, İmren Arslanoğlu’nunmoderasyonunda Bengü Öztan Körün, Selda Bilgin, Nesrin Başpınar ve Özge Sever’in konuşmacılığında gerçekleşti. “İşbirliğine Dayalı Platformlar Aracılığıyla Kolektif Bilgiyi Artırma Paneli” Zeynep Tuğba Şavlı Akbulut’un moderasyonunda Özgür Oran, Ömer Faruk Sarı, Damla Özenç, Abela Rizvanska ve Melike Davaslı’nın konuşmacılığında gerçekleşti. Etkinliğin kapanış konuşması Alina Nona Petric tarafından yapıldı.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: