AnasayfaEkolojiİnovasyon

2016’ın En Yeni Geliştirilen 5 Teknolojisi Belirlendi

2016’ın En Yeni Geliştirilen 5 Teknolojisi Belirlendi

Dünya Ekonomi Forum’u tarafından derlenen ve Scientific American işbirliği ile yayınlanan, küresel sorunlara yenilikçi çözümler üreten, insan hayatını kolaylaştırarak endüstriyel dönüşüme ve ekonomiye katkı sunan, yılın yeni geliştirilen 5 teknolojisi belirlendi.

Yeni Nesil Bataryalar 

Yenilebilir enerjinin geri dönüştürülmesindeki en büyük engellerden birini ortadan kaldıracak olan yeni nesil bataryalar, enerji depolamada sodyum, alüminyum ve çinko kullanılarak uzak yerleşim mekanları için temiz, güvenilir ve gece gündüz enerji kaynağı sağlayacak ve yenilebilir enerji kaynaklarına alternatif oluşturacak.

Açık Yapay Ekosistemler

Tasarlanan kişisel robot sayesinde ruh halinize göre stresli olup olmadığınızı veya fiziksel olarak yorgunluğunuzu ya da aç olma durumunuzu anlamaya göre geliştirilen dijital yardımcı sistem olan Açık Yapay Ekosistem, kişilerin randevularından, kıyafet seçimine kadar birçok alanda danışmanlık hizmeti verecek.

İki Boyutlu Materyaller

Oluştuğu maddeler bakımından çok güçlü bir yapıda olan ve   malzeme statik dayanıklılık ve katılığı nedeniyle ilgi çeken iki boyutlu materyal olarak bilinen grafenin üretim masraflarının düşük olmasından dolayı artık iki boyutlu materyaller de insan hayatında daha çok kullanılmaya başlanacak.

Blok Zinciri

Ödeme sistemlerinde Bitcoin’in de altyapısını oluşturan yapı, hızlı ve güvenli blok zinciri sistemi ile para transferi  bankalara gerek kalmadan internet üzerinden olarak güvenli bir şekilde yapılabilecek.

Sürücüsüz Otomobiller

Sürücüsüz otomobiller henüz çoğu yerde tam olarak yasal değil ama  kullanılmaya başlanmasıyla çevre kirliliğini azaltacak, yaşlıların yaşam kalitesini arttıracak ve ekonomiye büyük katkı sağlayacak.