AnasayfaSosyal KalkınmaKültürel Kalkınma

22. Gezici Festival Yola Çıkıyor!

22. Gezici Festival Yola Çıkıyor!

Bu yıl 22.si düzenlenecek Gezici Festival, farklı şehirlerde izleyicileriyle buluşmak üzere yola çıkıyor.

Bir grup sinemaseverden oluşan ve 1998 yılından beri faaliyet yürüten Ankara Sinema Derneği, bu yıl 22. Gezici Festival’ini her yıl olduğu gibi yine Türkiye’nin farklı şehirlerinde hayata geçirmek üzere yola çıkıyor.

Türk filmlerinin yanı sıra yabancı ülkelerin filmlerinin de gösteriminin yapıldığı festivalin esas amacı, Türkiye sinemasını dünyaya tanıtmak. Bu kapsamda festival; her ülkeden yönetmenleri, oyuncuları, senaristleri, sinema yazarlarını ve öğrencilerini konuk ediyor; birlikte atölyeler, söyleşiler, film çekimleri gerçekleştiriyor. Bu sayede, sosyal ve kültürel konuların sinema aracılığıyla topluma ulaştırılması hedefleniyor.

Gezici Festival 25 Kasım 2016 Cuma günü Ankara’da başlıyor, 1 Aralık’a kadar burada kalıyor. 2-4 Aralık 2016 tarihlerinde Eskişehir ve 5-7 Aralık 2016 tarihlerinde ise Kastamonu’da yapılacak.

Yönetmen Reha Erdem’in seçkisi olan “Tehlikeli Fısıltı” – W. Wyler, “Sessizlik”, -I.Bergman, “Ox-Bow Olayı” – W. Wellman, “Yankesici” – R. Bresson, “Strombolini” – R.Rossellini filmleri, 198-1926 yılları arasında çekilmiş Osmanlı İmparatorluğu’nu ziyaret eden yabancıların çektiği filmler, “Albüm” – M.C. Mertoğlu, “Babamın Kanatları” – K. Sezer, “Kor” – Z. Demirkubuz, “Orhan Pamuk’a Söylemeyin, KArs’ta Çektiğim Filmde Kar Romanı Var” – R. Sönmez ve daha birçokları ile sessiz filmler yer bulacak.

Haber: Selin Belce