AnasayfaAtık ve Tüketim

Adalar’a Naylon Poşet Yasağı Geliyor

Adalar’a Naylon Poşet Yasağı Geliyor

Adalar Belediye Meclisi tarafından alınan karara göre 1 Mayıs 2016 tarihinden itibaren Adalar Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren ticarethaneler naylon alışveriş poşetlerini kullanamayacak. 

2011 yılında bez torba, file ve kese kağıdı gibi taşıma ürünlerinin yaygınlaştırılması için karar alan Adalar Belediye Meclisi, geçtiğimiz günlerde karara vardığı naylon poşet kullanımın yasaklanmasıyla yeni bir çevreci uygulamaya imza atmış oldu. Yapılan araştırmalara göre, doğada çözünme süresi 1000 yılı bulan naylon poşet kullanımı 1 Mayıs 2016 tarihinde başlayacak uygulamayla tarihe karışacak.

Adalar Belediye Meclisi tarafından alınan karar, Adalar İlçe sınırları içerisinde yer alan ticarethaneleri kapsamasının yanı sıra halkın da çevre duyarlılığı geliştirerek doğaya verilen zararın azaltılması yönünde bir farkındalık çalışması olarak görülüyor. Mayıs 2016 yılından itibaren, ticarethaneler, müşterilerine naylon poşet yerine file torba ve kese kağıdı gibi ürünleri sunarak doğaya büyük bir katkı yapacaklar.

Maddelerin doğada çözünmesi üzerine yapılan araştırmalara göre cam şişe 4 bin yılda, pet şişe 400 yılda, alüminyum 100 yılda, kutu kola 10 yılda sakın 5 yılda ve sigara izmariti 1 yılda doğaya karışabiliyor.